Šport

Gary Neville: Nekoč smo Rooneyja skrivali za varnostniki

Manchester, 17. 04. 2020 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji kapetan Manchester Uniteda Gary Neville se je v pogovoru za britanski Sky Sports med drugim dotaknil tudi obdobja, ko si je garderobo 'rdečih vragov' delil z izjemnim Waynom Rooneyjem. Anekdot iz tistega obdobja ne manjka, še posebej eno pa je starejši od slavnih bratov Neville izpostavil kot eklatanten primer, kako nepredvidljiv je znal biti Rooney.

O tem, da je bil Wayne Rooney izvrsten nogometaš, ni nobenega dvoma. Kot tudi o tem ne, da je bil zunaj nogometnih zelenic sila nepredvidljiv, česar se dobro spominja tudi Rooneyjev nekdanji soigralec pri Manchester Unitedu in tudi kapetan moštva z Old Trafforda Gary Neville.

"O Waynu bi človek lahko napisal knjigo. Bil je hudičevo dober nogometaš in izvrstna oseba. Ko je prišel k nam (Manchester United, op. p.), je bil zelo molčeč. Ni se želel izpostavljati, čeprav si ob njem vedno imel občutek, da je kot 'tempirana bomba'. V kasnejšem obdobju, ko je pridobil na ugledu, pa je na površje prišel njegovi pravi značaj," je novinarju Sky Sportsa zaupal starejši od bratov Neville, ki je v nadaljevanju za lažje razumevanje Rooneyjeve nepredvidljivosti opisal dogodek izpred mnogih let.

Wayne Rooney je po besedah nekdanjega soigralca Garyja Nevilla nekoč veljal za najbolj nepredvidljivega člana 'rdečih vragov' zunaj nogometnih zelenic.
Wayne Rooney je po besedah nekdanjega soigralca Garyja Nevilla nekoč veljal za najbolj nepredvidljivega člana 'rdečih vragov' zunaj nogometnih zelenic. FOTO: AP

"Izmed mnogih nekdanjih soigralcev je bil prav Wayne tisti, ki ga je bilo skoraj nemogoče oziroma najtežje brzdati. Spomnim se nekega večera, ko se nas je nekaj članov ekipe odločilo za večerno druženje v Manchestru; ko smo hodili po ulici, je bil Rooney vselej v središču pozornosti. Tudi če ni ničesar rekel, je bil na 'radarju' ljudi, ki so ga nemalokrat provocirali in tako iz njega skušali zvabiti le najslabše. Tako se je nekoč spopadel z enim od varnostnikov nočnega kluba, nato pa je obračunal še z dvema njegovima kolegoma. To je bil pravi kaos, toda Wayne je bil takrat zelo mlad, neizkušen in predvsem naiven. Z eno besedo bi lahko dejal, da je bil nepredvidljiv tako na kot tudi izven nogometnih igrišč," se je ene od sicer številnih anekdot, ki so se nabrale tekom skupne kariere pri Manchester Unitedu, z Rooneyjem v glavni vlogi spomnil Gary Neville. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Župnik
19. 04. 2020 16.57
-2
Men je pa roony bil slab.
Dado57
17. 04. 2020 19.59
+7
Huda anekdota,da nabutaš dva,tri varnostnike. Potem so se pa vsi poscal od smeha.
machines
17. 04. 2020 18.31
+6
Rooney legenda
MEDVED7
17. 04. 2020 16.29
+9