Šport

Gazvoda državni prvak

Nova Gorica, 19. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kolesar Perutnine Ptuja Gregor Gazvoda je novi državni prvak v kronometru. Drugi je na cilj prispel Valter Bonča, tretji pa Dean Podgornik.

"Prvič sem nastopil v članski kategoriji in zadovoljen sem, da mi je takoj uspelo zmagati. Proga tu mi leži, asfalt je odličen, moj rezultat pa je dober obet za nadaljevanje sezone, v kateri pa se ne bom osredotočil le na kronometer. Moja zmaga je zadoščenje, ker se nisem uvrstil v moštvo za dirko Po Sloveniji, čeprav moram priznati, da sem imel vsaj čas za dobro pripravo na državno prvenstvo," je dejal Gazvoda.

Gregor Gazvoda je na 36,4 kilometra dolgi progi od Solgana do Plav, ki so jo morali tekmovalci prevoziti dvakrat, za 36 sekund premagal Valterja Bončo (Sava Kranj), z zaostankom minute in 41 sekund pa je tretje mesto zasedel branilec naslova Dean Podgornik (Tenax). V konkurenci do 23 let je bil najhitrejši Miha Švab (Krka), v mladinskih kategorijah pa sta bila najboljša Gorazd Bauer (Perutnina Ptuj) in Gašper Mulej (Radenska Rog).

Da kronometer ni slovenska disciplina, je pokazala že startna lista. Na njej je v konkurenci članov le šest tekmovalcev, ki se jim je pridružilo še sedem mlajših članov, med katerimi pa ni bilo svetovnega prvaka Janija Brajkoviča, kajti njegov trener Milan Eržen zaradi kolesarjeve poškodbe kolena pred odhodom na evropsko prvenstvo v Moskvo ni hotel ničesar tvegati.

V taki konkurenci so gledalci pričakovali predvsem dvoboj lanskega prvaka Podgornika in obetavnega Gazvode, ki ga je prepričljivo dobil slednji, Podgornika pa je prehitel tudi veteran Bonča. Sin smučarskega trenerja Jožeta Gazvode je v članski konkurenci nastopil prvič in še enkrat več dokazal svojo kakovost v tej disciplini. V mlajših kategorijah je bil namreč v vožnji na čas praktično nepremagljiv. Z zmago v Novi Gorici si je tudi zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu v Madridu, ali bo tja odpotoval tudi drugi kronometrist pa se bo Eržen, po odstopu Gorazda Penka, v. d. selektorja, odločil pozneje.

Izidi DP v kronometru

- člani:
1. Gregor Gazvoda (Perutnina Ptuj) 47:21
2. Valter Bonča (Sava) + 36
3. Dean Podgornik (Tenax) 1:41
4. Andrej Omulec (Radenska Rog) 2:05
5. David Tratnik (Radenska Rog) 2:42
6. Boris Premužič (Sava) 3:17

- do 23 let:
1. Miha Švab (Krka) 49:17
2. Leon Makarovič (Radenska Rog) 0:59
3. Niko Čuček (TBP Lenart) 2:12

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3