Šport

Glasovanje španske Marce: Dončić in Oblak najboljša v svojem letniku

Madrid, 20. 03. 2020 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski športni časnik Marca je v teh dneh, ko športnih novic ni v izobilju, pripravil anketo o najboljših športnikih na svetu po starosti. Več kot 50.000 sodelujočih je za najboljšega 21-letnika izbralo Luko Dončića, Jan Oblak pa je dobil največ glasov v kategoriji 26 let. V anketi sta bila na izbiro tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Dončić (na fotografiji) je v Španiji kot član Real Madrida pustil velik pečat.
Dončić (na fotografiji) je v Španiji kot član Real Madrida pustil velik pečat. FOTO: AP

Luka Dončić je v svojem letniku z 59 odstotki glasov prehitel francoskega nogometnega zvezdnika Kyliana Mbappeja (37 %), grškega teniškega igralca Stefanosa Cicipasa (2 %) ter slovenskega kolesarja Tadeja Pogačarja in španskega atleta Juana Miguela Echevarrio, ki sta prejela po en odstotek glasov.

Jan Oblak je prejel 58 odstotkov glasov in prehitel ameriškega košarkarja Anthonyja Davisa (29 %), avstrijskega teniškega igralca Dominica Thiema (11 %) in ekvadorskega kolesarja Richarda Carapaza (2 %).

Roglič v ozadju, Nadal in Messi najbolj prepričljiva
Tridesetletni Primož Roglič je v svojem letniku zasedel zadnje mesto s tremi odstotki glasov. Največ jih je prejel košarkar iz ZDA James Harden, sledili pa so mu Peter Sagan (kolesarstvo, 16 %), še en kolesar Nairo Quintana (11 %) ter igralec golfa Rory McIlroy (8 %).

Najbolj prepričljivo sta slavila španski teniški as Rafael Nadal in argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi. 33-letni Španec je prejel 92 odstotkov glasov (na drugem mestu je bil Sergio Ramos s 6 %), leto mlajši Argentinec pa 87 odstotkov glasov (drugi je bil Novak Đoković z 10 %).

James (desno) je dobil morda najbolj zvezdniški "obračun" v razredu 35-letnikov, saj je ugnal portugalskega nogometnega asa Cristiana Ronalda. V svoji kategoriji je bil najboljši tudi Antetokounmpo (levo).
James (desno) je dobil morda najbolj zvezdniški "obračun" v razredu 35-letnikov, saj je ugnal portugalskega nogometnega asa Cristiana Ronalda. V svoji kategoriji je bil najboljši tudi Antetokounmpo (levo). FOTO: AP

Dončićev naslednik Garuba dobil skoraj polovico glasov, Haaland brez konkurence med 19-letniki, LeBron James pred Cristianom Ronaldom
V kategoriji najmlajših, torej osemnajstletnikov, je prvo mesto zasedel španski košarkar nigerijskih korenin Usman Garuba (43 %), ki mu mnogi pri Real Madridu napovedujejo podobno zvezdniško kariero kot članu Dallasa in še enemu otroku "kraljevega kluba" Dončiću, medtem ko je bil med devetnajstletniki prepričljivo najboljši norveški nogometaš Erling Braut Haaland (63 %), v naslednjem letniku pa je Oblakov portugalski soigralec Joao Felix (36 %) za malo prehitel francoskega dirkača v razredu motoGP Fabia Quartararoja (31 %).

Med 22-letnimi zvezdniki je največ glasov dobil nemški dirkač Max Verstappen (42 %), med 23-letnimi kolumbijski kolesar Egan Bernal (46 % ), ostali zmagovalci po kategorijah pa so: ruski teniški as Daniil Medvedev (44 %), grški košarkar Giannis Antetokounmpo (66 %), katalonski dirkač razreda motoGP Marc Marquez (84 %), ameriški košarkar Kawhi Leonard (45 %), mehiški boksar Saul Alvarez (30 %), še en ameriški košarkar Stephen Curry (50 %), hrvaški nogometaš Luka Modrić (62 %) ter v razredu 35 let zvezdnik lige NBA LeBron James (55 %) pred portugalskim nogometašem Cristianom Ronaldom (29 %).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Schimitz
20. 03. 2020 16.46
+6
o čem bodo še glasovali ... najboljši v pondeljk najboljši pri 21h letih in 100 sekundah .....
samomojemnenje
20. 03. 2020 16.30
+3
Messi spet najboljši v svojem letniku. Ronaldo pa komaj drugi v svojem. Spet bo prisotno cviljenje HalaCr7 in Cripstoned-a. Najbolj popularen športnik na svetu(seveda z lažnimi profili sledilcev na družabnih omrežjih) pa komaj 29%. Pa madridska Marca je naredila anketo.