Šport

Gledalci izžvižgali sodnike

Nova Gorica/Črnomelj/Beltinci/Maribor/Velenje, 15. 10. 2005 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

V derbiju 12. kroga lige Si.mobil Vodafone so se nogometaši HIT Gorice in Domžal v Gorici razšli z neodločenim izidom.

HIT Gorica - Domžale 1:1 (1:0)

Nogometaši so se v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom
Nogometaši so se v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom FOTO: POP TV

Novogoričani so že na začetku prevzeli pobudo in se v osmi minuti iz prve priložnosti veselili vodstva. Prosti strel z desne strani je izvedel Kršič, pred vrati je najvišje skočil Srebrnič, ki je z glavo lepo našel prostega Nikoliča. Slednji je z okrog osmih metrov natančno meril in se veselil sploh prvega prvoligaškega gola. V 18. minuti se je v vlogi podajalca izkazal Mladen Kovačevič, Demirovič pa je iz bližine zadel le vratnico.

Domžalčani so morali na prvo priložnost čakati do 33. minute, ko je po podaji Djuranoviča slabo posredoval Nikolič, njegove napake pa ni uspel kaznovati Rakovič, ki se je sam znašel pred Pirihom. Prvi strel proti domačim vratom so varovanci trenerja Slaviše Stojanoviča izvedli v 41. minuti, a Rakovič ni bil uspešen.

V drugem polčasu se je gostujoči strateg Stojanovič odločil za napadalnejšo igro in v igro poslal še Ljubijankiča, ki se mu je že nekaj sekund po prihodu na igrišče ponudila priložnost, a je iz ugodnega položaja preslabo streljal. Domžalčani so bili v napadu premalo konkretni, zato pa se je Goričanom v 85. minuti znova ponudila sijajna priložnost, a Birsi ni uspelo. V drugi minuti sodnikovega podaljška so se Domžalčani veselili izenačenja. V gneči se je najbolje znašel Rakovič, ki je z leve strani natančno meril v daljši kot. Po tekmi so gledalci, ogorčeni nad sojenjem, pospremili sodnike s Ptuja v slačilnico z žvižgi.

Športni park, gledalcev 1.500, sodniki: Krajnc, Grabar in Kodrič (vsi Ptuj)
Strelca: 1:0 Nikolič (8.), 1:1 Rakovič (90.)
HIT Gorica: Pirih, Srebrnič, Nikolič, Puš, Kršič (od 68. Šabec), Šuler, Jokič, Ranič (od 90. Šturm), M. Kovačevič (od. 74. Birsa), Demirovič, Burgič
Domžale: Nemec, De Souza, Ilič, Matič (od 54. Ljubijankič), Djuranovič (od 70. Junior), Zavrl, Stevanovič, Zeljkovič (od 83. Jeseničnik), Rakovič, Kirm, Elsner
Rumeni kartoni: Ranič, M. Kovačevič, Nikolič, Burgič; De Souza, Kirm, Rakovič
Rdeč karton: /

_________________________________________________

Bela krajina - Drava 1:1 (0:0)

V dobrih pogojih za igro sta obe ekipi prikazali veliko borbenost. Kljub temu, da v prvem delu ni bilo zadetka, so imeli gostitelji več priložnosti. V 35. minuti je s 30 metrov streljal Rahmanovič, vendar je žoga za nekaj centimetrov zletela čez okvir vrat. V samem zaključku prvega polčasa pa sta se za strela odločila Mujakovič in Bosilj, toda vnovič sta zgrešila cilj.

Kmalu po začetku drugega dela je Mujakovič streljal s 25 metrov in za las zgrešil. Novinec v dresu Drave Bozgo v 62. minuti s šestih metrov ni uspel premagati domačega vratarja Peljhana. Zato pa je bil na drugi strani v 75. minuti uspešen Žinko, ki je po podaji Oleja Yusufa zadel z glavo. Manj natančen je bil le nekaj trenutkov za tem Grabič, gostje pa so po neuspešnih poskusih Drevenška in Tisnikarja v 88. minuti le prišli do izenačenja. Prav Tisnikar je prodrl po desni strani in podal do Kronavetra, ki je postavil končni izid tekme.

Športni center Loka, gledalcev 450, sodniki: Bukovec (Lendava), Žekš (Črenšovci) in Tompa (Turnišče)
Strelca: 1:0 Žinko (76.), 1:1 Kronaveter (88.)
Bela krajina: Peljhan, Marinič, Andjelkovič, Rahmanovič, Lamešič, Pokleka, Cirar (od 84. Penica), Grabič, Čauševič (od 61. Ole Yusuf), Mujakovič, Žinko
Drava: Dabanovič, Lunder, Zajc, Miljatovič, Gorinšek, Bosilj (od 60. Tisnikar), Čeh, Težački (od 60. Drevenšek), Trenevski, Bozgo, Štromajer (od 66. Kronaveter)
Rumeni kartoni: Pokleka, Lamešič, Cirar, Ole Yusuf; Miljatovič, Drevenšek, Lunder
Rdeč karton: /

_________________________________________________

Nafta - Anet Koper 1:0 (0:0)

Trgatev je naredila svoje in le dobrih 1.000 ljubiteljev nogometa je prišlo spodbujat Lendavčane v boju za osmo mesto prvenstveno zmago. Nafta, čeprav oslabljena brez petih igralcev, je pričela odločno in že v drugi minuti se je domačinom ponudila možnost z vodstvo. Še najlepšo priložnost za domače je zapravil Benko v 26. minuti, ko je slabo sprejel žogo in nato nastreljal vratarja gostov. Po silovitem udarcu Bukovca s 30 metrov čez okvir vrat so domači imeli še eno lepo priložnost, a domači napadalci v zadnjih trenutkih niso znali izkoristiti predložka Vogrinčiča.

V nadaljevanju so Lendavčani še bolj pritisnili. V 49. minuti je po strelu Vogrinčiča z 18 metrov Handanovič odlično posredoval v kot. Po kotu pa 1:0. Podajalec je bil Ristič, Benko pa z glavo kaznoval neodločnost koprskega vratarja. Isti igralec je bil minuto za tem za korak prekratek, čeprav je povišanje rezultata viselo v zraku. Malo je manjkalo, da bi gostje kaznovali domače, saj je po napaki Celcarja Kremenovič osamljen zadel noge domačega vratarja. Ristič bi osem minut pred koncem lahko odločil tekmo, a je slabo zaključil, potem ko je imel kar dva prosta igralca. Dve minuti kasneje si je zaradi nešportne poteze Peršič prislužil drugi rumeni karton, Nafta pa je do konca zanesljivo obdržala minimalno vodstvo.

Športni park, gledalcev 1.000, sodniki: Vehar (Žiri), Jakara (Kranj) in Šinkovec (Begunje).
Strelec: 1:0 Benko (49.)
Nafta: Luk, Celcar (od 81. Matjašec), Kožul, Bukovec, Zemljič, Benko (od 76. P. Gerenčer), Zore, Sklepič, Ristič (od 89. Doma), Vogrinčič, Bunc
Anet Koper: Handanovič, Jakomin, Škrbina, Drobne od 66. Volaš), Peršič, Gregorič (od 54. Božič), Gunjač (od 52. Lovrečič), Kremenovič, Knezovič, Viler, Pahor
Rumeni kartoni: Zemljič; Peršič, Knezovič, Božič, Škrbina
Rdeč karton: Peršič (84.)

_________________________________________________

Maribor Pivovarna Laško - Primorje 2:0 (2:0)

Navijači so bili zadovoljni z igro svojih igralcev
Navijači so bili zadovoljni z igro svojih igralcev FOTO: Jani Dolinšek

Mariborčani so po dolgem času zapustili igrišče ob glasnem aplavzu. Z dobro predstavo predvsem v prvem polčasu so nadigrali goste iz Ajdovščine in napovedali vzpon proti vrhu lestvice.

Največji delež k zmagi sta prispevala Zeba in Zajc. Pri prvem zadetku v 13. minuti je bil v vlogi podajalca Zajc, Zeba pa je z natančnim udarcem z roba kazenskega prostora zadel desni kot. Za odločitev in brezskrbno nadaljevanje tekme je poskrbel Zajc. Akcijo je zasnoval Zeba, po njegovi podaji do Jeliča in udarcu mariborskega napadalca je dobro posredoval vratar Rutar, toda žoga se je odbila nazaj v polje do Zajca, ki jo je zanesljivo zabil pod prečko. Najlepšo priložnost za povišanje vodstva je zapravil Šimič v 40. minuti, ko je zadel vratnico.

Drugi polčas je minil v povsem drugačnem ritmu, saj so bili Mariborčani zadovoljni z zanesljivim vodstvom in niso več toliko razmišljali o napadalnih akcijah. Tej agresivni igri Primorci niso bili kos in si niso priigrali praktično nobene izrazitejše priložnosti. Velja omeniti le slabo posredovanje mariborskega prostega branilca Vuksanoviča, ki je zatresel okvir vrat svojega vratarja Murka.

Ljudski vrt, gledalcev 1.500, sodniki: Čeferin (Kranj), Kokolj (Škofljica) in Stančin (Ljubljana)
Strelca: 1:0 Zeba (13.), 2:0 Zajc (35.)
Maribor Pivovarna Laško: Murko, Džinič, Vuksanovič, Ošlaj, Pregelj (od 89. Mihelič), Ragolič (od 87. Rakič), Popovič, Šimič, Zeba, Zajc, Jelič (od 70. Božičič)
Primorje: Rutar, Ostojič, Krstič, Zatkovič, Kreft, Arnaut, Mlakar (od 46. Medič), Baša (od 61. Černe), Rastovac, Jankovič, Škerjanc (od 78. Džuzdanovič)
Rumena kartona: Džinič; Ostojič
Rdeč karton: /

_________________________________________________

Rudar - CMC Publikum 0:1 (0:0)


Obe ekipi sta nastopili v dokaj spremenjenih postavah in pokazali precej slab nogomet. V prvem polčasu gostujoči vratar praktično ni imel nobenega dela, medtem ko so Celjani že v prvem napadu zapretili. V tretji minuti je na drugi strani nevarno sprožil Pavlovič, vendar je žoga zletela mimo vratnice. V prvem delu velja omeniti še poskus Softiča, ki pa je žogo poslal čez vrata.

V drugem polčasu so igralci pokazali nekaj živahnosti, pri domačih pa sta bila sprva najbližje zadetku Dedič in Grbič. V 81. minuti pa so gosti povedli. Akcijo je začel Ibeji, ki je žogo poslal na levo stran do Gobca, ta je podaljšal do Pečnika, ki je podal v kazenski prostor, kjer je Rusič s strelom iz obrata premagal Šribarja in postavil končni izid. V zadnjih trenutkih tekme so imeli Velenjčani sicer prek Grbiča in Komljenoviča še dve priložnosti za izenačenje, blizu je bil predvsem slednji, ki pa je zatresel le vratnico.

Stadion ob jezeru, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Zirnstein (Portorož) in Arhar (Vrhnika)
Strelec: 0:1 Rusič (81.)
Rudar: Šribar, Mernik, Kraljevič, Softič, Dedič, Jahič, Grbič, Rahmanovič, Komljenovič, Dragič (od 73. Kolenc), Pavlovič
CMC Publikum: Mujčinovič, Križnik, Pečnik (od 87. Korun), Rusič, Kelhar, Gobec, Ibeji, Brulc (od 90. Brumen), Stajič (od 86. Šnofl), Travner, Brezič
Rumeni kartoni: Mernik, Kraljevič, Jahič, Pavlovič; Ibeji
Rdeč karton: /

_________________________________________________

Izidi 12. kroga lige Si.mobil Vodafone:

HIT Gorica - Domžale 1:1 (1:0)
Bela krajina - Drava 1:1 (0:0)
Beltinci: Nafta - Anet Koper 1:0 (0:0)
Maribor Pivovarna Laško - Primorje 2:0 (2:0)
Rudar - CMC Publikum 0:1 (0:0)

Lestvica:

1. Domžale 12 7 5 0 32: 6 26
2. HIT Gorica 12 7 3 2 21:10 24
3. Nafta 12 8 0 4 19: 9 24
4. Maribor Pivovarna Laško 12 6 3 3 16:11 21
5. Primorje 12 6 1 5 20:15 19
6. CMC Publikum 12 4 2 6 13:20 14
7. Anet Koper 12 3 3 6 15:19 12
8. Drava 12 3 3 6 10:19 12
9. Bela krajina 12 3 3 6 12:23 12
10. Rudar 12 1 1 10 6:32 4

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja