Golf

Olimpijski šampion se je zaljubil v golf

New York, 30. 06. 2013 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Olimpijski prvak in svetovni rekorder v desetero in sedmeroboju Ashton Eaton se je po obisku nacionalnega golfskega tečaja, zaljubil v golf. Poudarja, da gre za igro, ki je močno odvisna od psihološke priprave.

Olimpijski prvak in svetovni rekorder v desetero in sedmeroboju Ashton Eaton je sklenil, da si ogleda 46. PGA Professional National Championship, na katerem je beseda tekla predvsem o ljubezni do starodavne igre. Športnik iz mesta blizu Benda (zvezna država Oregon) se je z igro spoznal pred kratkim, prek nacionalnega programa Get Golf Ready. Od prvega zamaha do danes je močno napredoval, kljub strogo odmerjenem prostem času pa priznava, da je vseskozi v velikim veseljem pograbil palico in zamahnil.

Ashton Eaton
Ashton Eaton FOTO: Reuters

"Nikoli me ni zanimal golf, nato pa mi je nekdo podaril tečaj golfa, ki poteka v sklopu programa Get Golf Ready,'' je dejal Eaton in dodal: "Svetovali so mi, naj samo poskusim. To sem tudi naredil in zdaj brez igre ne morem. Igra je naporna psihično in fizično. Ključnega pomena je psihološka priprava na vsak udarec!''

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.