Golf

Roseova major zmaga navdih za Caseyja

Maynooth, 29. 06. 2013 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški golfist Paul Casey je pripravljen za nov izjemen dosežek. Morda celo za zmago na naslednjem majorju letošnje sezone. Navdih mu predstavlja zadnja velika zmaga Justina Rosea.

Angleški golfist Paul Casey spet verjame vase in svoje sposobnosti, potem ko je videl dolgoletnega prijatelja Justina Rosea zmagati na odprtem prvenstvu ZDA. To je bilo lepo vidno prvi dan odprtega prvenstva Irske, kjer je na treh luknjah zapored odigral brdi, njegov izkupiček po prvem tekmovalnem dnevu pa je znašal kar –4. 35-letnik je lačen zmage, suša na omenjenem področju traja že več kot dve leti, ravno po izjemni predstavi Rosea na igrišču Merion pa je spet začel verjeti, da lahko poseže po kakšnem izjemnem rezultatu.

Paul Casey
Paul Casey FOTO: Reuters

"Potem ko sem videl, kako je odigral Justin na izjemno zahtevnem terenu, sem si rekel, da lahko tudi sam igram tako. Z njim sva skupaj rasla. Tudi golfsko. Skupaj sva začela kot amaterja in se nato praktično skupaj preselila med poklicne igralce,'' je uvodoma dejal športnik iz Surreyja in dodal: "Če sem bil pripravljen izreči kaj takšnega pred Justinovo zmago? Ne vem. Sploh ne vem, če sem že v tem trenutku pripravljen na zmago. Pred desetimi leti, ko sem bil še golfsko zelen, nisem bil pripravljen na kakšno major zmago. Zdaj je drugače. Upam, da bom kmalu ujel želeno formo!''

Paul Casey se lahko za zdaj pohvali z 11 zmagami na European Touru, eno pa je dosegel na PGA Touru. Najboljšo uvrstitev na majorju je dosegel leta 2010, ko je bil tretji na odprtem prvenstvu Velike Britanije.

SORODNI ČLANKI

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.