Šport

Cavaliersi boleče porazili blede Maverickse

New York, 30. 11. 2021 04.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Sredi zadnje četrtine je moštvo iz Clevelanda vodilo že za 31 točk, njihovi visoki igralci pa so razdejali obrambo Dallasa. Temu ni preostalo drugega, kot da tekmo konča z rezervisti, ki so nekoliko ublažili poraz (114:96). V opombah srečanja bo ostalo, da je Luka Dončić dosegel nov trojni dvojček kariere (25 točk, 10 podaj, 10 skokov).

 Luka Dončić (z žogo) je moral v napadu mimo odličnega centra Clevelanda, Jaretta Allena, Mavericksi pa ga na drugi strani niso mogli ustaviti.
Luka Dončić (z žogo) je moral v napadu mimo odličnega centra Clevelanda, Jaretta Allena, Mavericksi pa ga na drugi strani niso mogli ustaviti. FOTO: AP

Trener Dallasa Jason Kidd je namesto poškodovanega Willieja Cauleyja-Steina v prvo peterko postavil Mosesa Browna, ki je z dobro obrambo ustavil že prvi Clevelandov napad. Za domače je prvi zadel Tim Hardaway mlajši, center Clevelanda Jarrett Allen pa je z zabijanjem pokazal, zakaj v zadnjih tekmah niza dvojno število točk in skokov. Trojka Luke Dončića je bila svarilo gostom, od kod preti največja nevarnost. Še en Allenov koš je uresničeval napovedi, da se bodo Cavaliersi razcveteli v bližini obroča. Dončić je dodal novo trojko, domači naskok je miril koš Dariusa Garlanda. Hitro je začel zadevati tudi Kristaps Porzingis, Allen je s tretjim košem postajal vse večja težava za obrambo Dallasa. Tretji Dončićev poskus za tri točke ni šel skozi obroč, zato pa je Brown v obrambi pobral žogo Allenu, Dorian Finney-Smith pa je zabil v protinapadu. Porzingis je z blokado še enkrat ustavil Allena, a so Mavricksi nato izgubili žogo, Isaac Okoro pa je protinapad končal z zabijanjem. Na drugi strani je do koša prodrl Latvijec in z odločnim zabijanjem dvorano dvignil na noge.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Garlandova prosta meta sta zaostanek gostov zmanjšala na dve točki, po Hardawayevem zabijanju je Cavaliers dodal še en koš. Dallas je odgovoril s tretjo Dončićevo trojko, a so gostje hitro nanizali pet točk, najprej je Lauri Markkanen zadel z metom čez glavo, nato je bil Kevin Love natančen od daleč. Finney-Smith je s skokom v pravem trenutku odbito žogo pomagal pospraviti v Clevelandov koš, Love pa je znova zadel in pokazal, da je veteran še vedno lahko nevaren strelec. Novinec Evan Mobley se je z drugim od dveh prostih metov vpisal med strelce, Maxi Kleber je za Dallas zadel oba. Lepa podaja Dylana Windlerja je Mobleyju prinesla lahko zabijanje, zabil je tudi Ricky Rubio. Lova je dodal še prosta meta in gostje so povedli za pet točk. Garlandov prodor je razliko povečal na sedem, to pa je bil tudi zadnji koš prve četrtine (30:23).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Porzingisov koš na začetku druge četrtine je končal dolgo napadalno sušo Dallasa, polaganje Sterlinga Browna pa nadaljevalo lov za Clevelandom. Latvijec je nato dodal še drugega od dveh prostih metov, Allen pa je s skokom v napadu in polaganjem zagnal goste v drugem delu igre. Markkanen je izgubljeno žogo Mavericksov kaznoval s trojko, nato je s skokom v napadu in še enim zadetkom prednost povečal na devet točk. Mobleyjev koš je nadaljeval zagon gostov, Dončićev prodor pa je nekoliko ublažil težave Dallasa. Okorovo polaganje je bilo nagrajeno še s prostim metom, s trojko Finneyja-Smitha pa se je razlika znova spustila pod deset točk. Spretni Allen je pod košem še enkrat kaznoval domačo obrambo, a je Hardaway četrto Slovenčevo podajo uporabil za neoviran met na koš.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Četrta Dončićeva trojka je prinesla novo olajšanje za domače, Slovenec pa se je napad kasneje zgrabil za boleč prst na levi roki, ko je z njo treščil v soigralčev komolec. Mavericksi dveh Porzinigsovih blokad niso kronali z napadom, zato pa je Rubio zadel za tri točke iz desnega kota. Jalen Brunson je z drugim od dveh prostih metov dosegel svojo prvo točko na srečanju, na drugi strani je bil podobno natančen Allen, le da je zadel samo prvega. Garlandov hiter protinapad se je končal s polaganjem, Mobley je lepo Rubievo podajo spremenil v zabijanje. Domači so le dočakali nov koš iz igre, zadel je Brunson, nato je Dončić slab večer Dallasa potrdil z dvema zgrešenima prostima metoma. Cleveland je polčas dobil za enajst točk (52:41), Slovenec pa je med odhodom v garderobo dal vedeti, da ni ravno zadovoljen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončićevo polaganje je odprlo tretjo četrtino, Slovenec je nato prestregel Mobleyjevo podajo, Porzingisovo polaganje pa je goste prisililo k hitri minuti odmora. Po njej je bil Allen znova odličen pod košem, dodal je še prosti met. Latvijčeva podaja je prinesla zabijanje Mosesa Browna, na drugi strani je Allen zadel drugega od dveh prostih metov. Nato je Mobley z blokado ustavil Porzingisa, Garland pa je v visokem loku zadel. Ko sta prileteli Dončićeva peta in šesta trojka, je nekoliko zadišalo po preobratu, a je Allen med njima zabil po Garlandovi podaji. Slovenec je nato znova "zmrznil" na črti za proste mete in dvakrat zgrešil. Kleberjevo predolgo zadrževanje v raketi je Garland kaznoval s kazenskim metom, Okora je žogo položil skozi obroč in  razlika je znova znašala deset točk. Finney-Smith je šesto Dončićevo podajo sicer zabil v koš, toda zabil je tudi Allen, nato je Markkannen dodal še trojko iz kota in Dallas je ob trinajstih točkah zaostanka vzel minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Allen je Garlandovo podajo  še enkrat zabil v koš in dobil še prosti met. Dončiću ni uspela podobna podaja Powllu, Love je to kaznoval s trojko. Enajst zaporednih točk gostov je prekinila Kleberjeva trojka, a je od daleč zadel Okoro, nato je trojko dodal še Garland. Ko je še enkrat podal nad obroč za Allenovo zabijanje, je vzela Dallasova klop nujno potrebno minuto odmora, zaostanek pa je nabreknil na že 25 točk. Po njej so Mavericksi le sestavili lepo akcijo, Dončić je podal za zabijanje Kleberja. Dobra obramba je ustavila Cavalierse, Nemec in Slovenec pa sta ponovila vajo. Nalet je ustavila dolga Lovova podaja čez igrišče, Garland je žogo samo še položil skozi obroč. Kleber je po nekaj neuspelih poskusih vendarle zadel za tri, klop gostov pa je domači zagon prekinila s posvetom ob klopi. Rezultat je bila trojka Markkanena, ki je ga je cona Dallasa pozabila na desni strani igrišča. Zadnji napad so imeli gostje, Rubiev prodor se je končal s prekrškom v napadu, po njem je Porzingis z bolečim desnim kolenom odšepal na klop. Dallas je izgubil tudi tretjo četrtino, Cleveland je pred zadnjim delom igre vodil za krepkih 22 točk (87:65).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je zadnjo četrtino začel brez Latvijca, ki je odšel v garderobo. Tudi Kleber je zadel le enega od dveh prostih metov, Markkanen pa je s trojko kaznoval nepozornost domače obrambe. Brunson je s čvrstim prodorom prišel do polaganja, a je žogo skozi obroč na drugi strani položil tudi Rubio. Slabo Slovenčevo podajo je kaznovalo Mobleyjevo zabijanje, nekaj upanja za domače je ohranjala sedma Dončićeva trojka. Ta v obrambi ni imel pravega odgovora za Markkanena, ki je prodrl mimo njega in zabil, poleg tega pa zadel še prosti met zaradi Slovenčevega prekrška. Sterling Brown je s prodorom in polaganjem dosegel drugi koš, Markkanen pa je s trojko potapljal domačo barko. Novo Allenovo zabijanje po Garlandovi podaji je bilo samo še sol na rano. Dallas je zaostajal za 29 točk, trener Kidd pa se je predal in v igro poslal igralce globoko s klopi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mavericksi so do konca srečanja nekoliko ublažili hud poraz, a to ni skrilo dejstva, da jih je ob razglašenem napadu in slabi obrambi premagalo moštvo iz spodnjega dela lestvice. Gledalce je nekoliko potolažila le trojka srbskega centra Bobana Marjanovića ob koncu (114:96).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.