Šport

Heati so v iskrivem srečanju zasenčili 76erse

New York, 14. 05. 2021 01.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
1

Miami si je z dvema zmagama nad Bostonom že zagotovil nastop v končnici, v četrtek zvečer so prepričljivo odpravili tudi prvo Filadelfijo (106:94). Tako so znova potrdili, da v formo prihajajo v pravem trenutku in da so moštvo, ob katerem si nihče ne želi lomiti zob v končnici. Goran Dragić je s 15 točkami potrdil, da igra vse bolje.

Goran Dragić (levo) je razburjenega Udonisa Haslema (na sredi) pospremil z igrišča, ko so ga sodniki izključili.
Goran Dragić (levo) je razburjenega Udonisa Haslema (na sredi) pospremil z igrišča, ko so ga sodniki izključili. FOTO: AP

"Kosamo se lahko s komerkoli, nikogar nas ni strah," je bil jasen Jimmy Butler (21 točk, 4 podaje, 5 skokov, ukradena žoga) po srečanju, ko so vodilno moštvo vzhoda odpravili brez večjih težav. Na roko jim je šlo, da Joel Embiid (6 točk, podaja, 2 skoka, 2 ukradeni žogi) očitno še ni bil povsem pri močeh po preboleni gripi. A Heati so igrali zagrizeno, tekma je po intenzivnosti spominjala na vrhunec končnice, na igrišču je bilo obilo iskrenja, sodniki so delili tehnične napake, sloviti Udonis Haslem pa je po le slabih treh minutah igre v tej sezoni moral predčasno v garderobo. "Še vedno lahko igram košarko na najvišji ravni in pomagam soigralcem. Če je bila to moja zadnja tekma, se je končala, tako kot se za Udonisa Haslema mora, z izključitvijo. Konec koncev sem, kar sem, zdaj se ne bom spreminjal..." je 40-letni veteran z nasmehom dejal po tekmi. "Bilo je veliko nestrinjanja..." je opisal svoje soočenje z Dwightom Howardom (4 točke, podaja, 7 skokov), ki je pripeljalo do predčasnega konca.

"To so bili moji najljubši trenutki sezone doslej, izjemna strast, jeza... Zato ga imamo tako radi v garderobi," se je smejalo tudi trenerju Eriku Spoelstri. Nato je namenil nekaj izbranih besed za veterana, ki je vseh osemnajst let v NBA preživel v Mimiju in postal utelešenje njegove opevane kulture. "Vsi v tej stavbi, posebej pa v garderobi vedo, kakšen vpliv ima, kako razvija vodje, kako uči in širi našo kulturo. Mladi igralci si ga bodo zapomnili do konca svoje kariere, velik vpliv ima tudi na veterane." Kljub omejenemu številu gledalcev je dvorana bučala, ko je prišel na igrišče, ko je zadel in ko se je prehitro poslovil. Epizoda je nekoliko zasenčila dejstvo, da so Heati premagali drugo najboljšo obrambo v ligi, da je Butler lahko večino drugega polčasa opazoval s klopi in da je šest igralcev imelo najmanj deset točk ali več.

"Sedaj smo končno skoraj vsi skupaj in zdravi, igramo kot nekoč," je Goran Dragić (15 točk, 6 podaj, 3 skoki) dejal že pred srečanjem, s Tylerjem Herrom (18 točk, 2 podaji, 6 skokov) pa sta uresničila njegove besede, da "za končnico potrebuješ dobro klop in to je naš cilj, dve močni peterki, ki lahko zmagujeta." Zadovoljen je bil tudi Bam Adebayo (18 točk, 8 podaj, 12 skokov, blokada), "Igramo kar dobro košarko, še vedno pa se lahko izboljšamo." Miami bo težko preskočil četrto Atlanto, ki je nocoj premagala Orlando, v nedeljo pa jo čaka slabotni Houston. Tudi Knicksi so nocoj tesno premagali San Antonio, če Heati želijo ostati pred njimi, morajo podobno dobro delo opraviti v soboto proti Milwuakeeju, nato pa v nedeljo zaključiti sezono proti Detroitu.

 

Potek srečanja

Tekmo je odprlo zabijanje Bena Simmonsa po lepi podaji Setha Curryja, Miami je na semafor vpisal Adebayo. Prosta meta Tobiasa Harrisa, nato pa prodor Joela Embiida so gostom pridelali nekaj naskoka, sledila je mini serija Miamija s prodorom Trevorja Arize, košem Kendricka Nunna in trojko Butlerja. Polaganji Harrisa in Nunna sta ohranili tri točke naskoka za Miami, Butler je dodal še prosta meta. Domače je lovil Harris s tretjim zadetkom, a je bil natančen tudi Adebayo. Obramba Miamija je vztrajno postavljala zid pred Embiida, ki je izgubil žogo, napako je kaznoval Nunn s prodorom in polaganjem žoge v obroč. Filadelfija je imela ogretega Harrisa, ki je ob košu glasno zahteval še prekršek, tega je na drugi strani ob zadetku dobil Butler. Na slabi polovici četrtine sta vstopila Dragić in Dewayne Dedmon, slednji je nemudoma s prekrškom ustavil Embiida, ki pa je kljub temu zadel, ni pa bil natančen s črte za proste mete. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva podaja Slovenca je bila namenjena Arizi, ki je zadel za tri točke. Na drugi strani je s čvrsto obrambo ustavil Embiida, a se je ta zvrnil na njegov levi gleženj, da je odšepal z igrišča. Ariza je bil precej jezen in je centru gostov z roba igrišča navrgel nekaj ne ravno prijaznih besed. Sodniki so oba umirili s tehnično napako, vmes je Simmons zadel prosta meta, Butler pa se je oddolžil z novo trojko, nato po podaji Dragića dodal še eno. Prvi koš je zadel tudi Dragić in Miami je vodil že za 15 točk. Veteran Howard je skok v napadu pretvoril v koš, Butler je znova zadel ob novi podaji Dragića. Nato je dvorana vstala na noge, ko je prvič v sezoni v igro vstopil Haslem, dedek košarke v Miamiju. Goste so poganjali koši Harrisa, Dragić je zadel tri proste mete, nato je dvorana še enkrat vstala, ko je Haslem položil žogo v obroč. Četrtino sta zaključila prosta meta Shakea Miltona, Miami pa je vodil za 16 točk (38:22).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Haslem je ob peti podaji s košem začel drugo četrtino in komentatorji so se šalili, da ima trener Spoelstra skrivno orožje, ki ga je brusil do konca sezone. Po košu Furkana Korkmaza je prvo trojko zadel Herro, skrivno orožje Miamija pa se je hitro obrabilo. Haslem se je sporekel s Howardom in v opozorilo dvignil kazalec, center Filadelfije ga je odrinil, sodniki pa so obema prisodili tehnično napako. Haslem se še ni pomiril in je ob jezikanju dobil še eno ter moral v garderobo. Milton je s prostim metom kaznoval izključitev, še dva je dodal George Hill, a je nova trojka Herra izničila prizadevanja, prodor Miltona pa je z enako mero na drugi strani uravnotežil Nunn.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledili sta dve minuti brez košev, moštvi pa sta bili neprevidni z žogo. Sušo za Filadelfijo je prekinil Harris, za Miami Herro, nato je dodal še trojko in Miami je vodil za 22 točk. Prednost je znižal prodor Simmonsa, nato je od daleč zadel še Curry in domača klop je sklenila, da je čas za posvet. Po njem se je v igro vrnil Ariza, ki je dolgo pestoval načeti gleženj. Harris je nadaljeval z nizanjem košev za goste, iz gneče pod obročem Sixersev pa se je dvignil Adebayo in zabil. Nova trojka Herra je hitro dobila odgovor od daleč Dannyja Greena, Adebayo je nato žogo položil v obroč. To je bil tudi zadnji koš prvega polčasa, ki ga je Miami dobil za 19 točk (60:41).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Harris je drugi polčas začel s slabo podajo, a je to popravil s protinapadom in zabijanjem. Butlerjeva četrta trojka je za hip prinesla 21 točk naskoka, a je znova Green z dolgim metom našel odgovor. Adebyo se je potrpežljivo pririnil na svoje novo najljubše mesto na črti za proste mete in dosegel nov koš, napad kasneje pospravil zgrešen met Butlerja. Vidno nejevoljni Embiid je zadel svoj tretji koš iz devetih metov, za domače je še naprej zadeval Adebayo. Green je bil znova natančen od daleč, obramba gostov pa je imela polne roke z Adebayom. Po komaj drugem košu Curryja se je Nunn neovirano sprehodil do obroča, na drugi strani je podobno odločno do njega prišel Simmons.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Duncana Robinsona je bila šele njegov prvi koš, pri Filadelfiji se je razgrel Green. Nova trojka Arize, nato pa še Nunna, je pomenila 24 točk naskoka za Miami. Načel ga je Curry z metom od daleč, Ariza pa se je sprehodil skozi premalo pozorno obrambo gostov. Tri minute pred koncem četrtine sta znova v paketu  vstopila Dedmon in  Dragić, Harris pa je z novima točkama nadaljeval z navdahnjeno igro. Howard se je prerinil pod obroč za svoj drugi koš, nato se zapletel v prerekanje z Dedmonom, ki je dobil tehnično napako. Trojka Dragića je bila zadnji koš tretje četrtine, po kateri je Miami vodil za 22 točk (89:67).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji del igre je odprl koš Dedmona, ki je vrgel preko Howarda. Rezervni center je nato pobral odbito žogo in dodal še en koš, očitno razvnet po prepiru s Howardom. Prodor Miltona je zaostanek znižal na 23 točk, nekaj kasneje je dodal še enega od dveh prostih metov. Dragić je prodrl pod obroč in se lepo znebil obrambnega igralca za svoj tretji koš. Klop Miamija je medtem sporočila, da bodo srečanje končali brez Nunna, ki je imel težave z levim mečem. Hill in Tyrese Maxey sta nižala zaostanek, slednji je s pomočjo Adebaya, ki je prepozno blokiral met, dodal še dve točki. Ko je zadel tudi Milton in se je prednost skrčila na 18 točk, je domača klop vzela minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej je prišel četrti zadetek Dragića, pri gostih je novinec Maxey prinesel dodatno energijo in košu dodal še prosti met. A je Dragić na drugi strani vrnil z enakim, po košu je zadel še prosti met. Trener Spoelstra je uspešno ugovarjal prekršku v napadu Slovenca, sodniki so po ogledu posnetkov žogo vrnili Miamiju. Dragić je nato z lepo podajo našel Adebaya za njegov nov zadetek, Miton pa je prodrl do domačega obroča. Trojka Isaiaha Joeja in polaganje Paula Reeda nista olajšala težav gostov, koš Herra je razliko dvignil na 17 točk. Miami je nato spraznil klop, gostje pa so do konca razliko znižali na dvanajst točk (106:94).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
13. 05. 2021 21.34
+1
Naš Dragon🔥