Šport

Heati brez Butlerja so bili mala malica za razigrane Buckse

New York, 16. 05. 2021 05.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Boleč hrbet Jimmyja Butelrja je bila slaba napoved za Miami še pred prvim sodniškim žvižgom, ob zadnjem je bilo jasno, da je bil v njihovem napadu odsoten tudi Bam Adebayo. Milwaukee je nemudoma prevzel nadzor nad srečanjem in ga zanesljivo pripeljal do konca (122:108). Goran Dragić pa je napovedal, da se bodo "učili iz napak" in pred končnico izboljšali igro.

Premalo odločna obramba Miamija je  Giannisu Antetokounmpu ( z žogo) in drugim Bucksom puščala prostor za obilje košev.
Premalo odločna obramba Miamija je Giannisu Antetokounmpu ( z žogo) in drugim Bucksom puščala prostor za obilje košev. FOTO: AP

Poraz Miamija najbrž pomeni, da bodo sezono končali na šestem mestu, razen če Knicksi jutri izgubijo proti Bostonu, sami pa premagajo Detroit. Tako je bilo srečanje morebitna uvertura v prvi krog končnice, če bosta moštvi ohranili sedanji položaj na lestvici vzhodne konference (Milwaukee tretji, Miami šesti). Bucske bo poganjal spomin na lanski drugi krog v Orlandu, ko so jih Heati odpravili s 4:1 v zmagah, zaznamoval ga je zviti gleženj Giannisa Antetokounmpa (tokrat 15 točk, 4 podaje, 9 skokov, blokada). Domači trener Mike Budenholzer je pred srečanjem dejal, da nočejo izzivati usode z morebitnim namernim porazom, s katerim bi se v prvem krogu izognili Miamiju. To so pokazali že v prvi četrtini, ki so jo dobili za 16 točk.

Kar sedem Bucksov je imelo najmanj 11 točk, 21 sta jih nanizala Khris Middleton (še 7 podaj in 7 skokov) ter ostrostrelec s klopi Bryn Forbes, ki je zadel pet metov za tri točke. Pri Miamiju je bil razred zase Kendrick Nunn (31 točk, 3 podaje, 6 skokov, blokada), 17 točk in vsak pet trojk sta dosegla Duncan Robinson (2 podaji, ukradena žoga) in Dragić (1 skok). Slovenec je presegel Tima Hardawayja starejšega na osmem mestu najboljših strelcev kluba, a se tega ni pretirano veselil. "Ne razmišljam o tem, izgubili smo po slabi igri. Seveda je neke vrste dosežek, a pomembne so zmage. Bilo bi pa popolno, če bi zmagali," je dejal po tekmi. Po njegovih besedah je poraz razočaranje, "a se moramo zbrati, jutri je še ena tekma. Še se lahko premaknemo navzgor, zato se bomo potrudili."

Tih večer v napadu je imel Adebayo (5 točk, 8 podaj, 8 skokov, 2 ukradeni žogi), zadel je le dva od devetih metov in ostal precej pod povprečjem slabih 19 točk na tekmo. "Tekma je dolga, imeli smo dve, tri priložnosti, ko se je obračala v našo korist, a so se vedno ustrezno odzvali," je trener Erik Spoelstra pohvalil tekmece. Namesto Butlerja je priložnost v prvi peterki dobil Nemanja Bjelica (11 točk, 4 podaje, 4 skoki, ukradena žoga), ki je od sredine aprila igral na le dveh tekmah, izpustil jih je zadnjih osem. "Druga peterka je zadnje časa igrala tako dobro, da nisem želel poseči vanjo. Bjelica je ostal pripravljen, že nekaj časa je na mojem radarju, nocoj je odigral dobro," je Spoelstra utemeljil izbiro. Po besedah Dragića so Bucksi igrali precej bolj čvrsto od njih, "ko si skoplješ tako globoko luknjo, se je težko izvleči iz nje." Ob skorajšnjem koncu sezone pravi, da je v moštvu sicer nekaj novih igralcev, a ohranjajo podoben slog igre. Ta jih je lani popeljal v finale, tudi letos "se ne bojimo nikogar. Moramo pa izboljšati našo učinkovitost, predvsem pa igro v obrambi."


Potek srečanja

Za Buckse je začel je Middleton s polaganjem v obroč, Nunn se je odzval z metom za tri točke. Od daleč je zadel tudi Donte DiVincenzo, druga trojka Nunna pa je Miamiju prinesla prvo vodstvo. Ni trajalo dolgo, saj je prvič zabil Antetokounmpo, nato je DiVincenzo drugič zadel izza črte za tri točke, Brook Lopez pa dodal štiri zaporedne točke. Zaostanek osmih točk je znižala prva trojka Robinsona, a je domači napad še naprej deloval odlično. Od daleč je zadel Forbes, prvi koš Adebaya je nekoliko blažil razmere na igrišču, v tretje je zadel Lopez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bjelica je začel s trojko, Antetokounmpo pa odločno zabil po podaji Middletona. Srb je pod košem našel Robinsona, ki je žogo položil v obroč, Mildlleton je dodal še en koš za domače. Zadetka Bobbyja Portisa in tretji Middletona sta višala prednost Milwuakeeja, skozi obrambo gostov je zarezal tudi Jrue Holiday. Zgrešen met Dragića je pospravil Dewayne Dedmon, po trojki Forbesa je domača klop vzela minuto odmora. Po njej je od daleč zadel Nunn, koš Miamija pa sta začela polniti Holiday in Portis. Zadetek Nunna in trojka Dragića sta malce načela razliko, toda zadnjo besedo je imel Holiday in Milwaukee je prvo četrtino dobil kar za 16 točk (44:28).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Druga četrtina ni prinesla bistvenih sprememb, Miami je igral žametno obrambo, ob kateri so Bucksi zadevali več kot 70 odstotkov metov. Začel je Middleton s trojko, nato je podal Portisu za zabijanje. Tyler Herro je prodoru dodal še prosti met ob prekršku, odgovorila sta Antetokounmpo in Portis, razlika je znašala že 22 točk. Nunn je bil najbolj svetla točka napada Floridčanov, prvo trojko je dodal Trevor Ariza, toda vmes sta zadela tudi Middleton in Lopez. Ukradena žoga Arize in trojka Robinsona je razliko znižala na 18 točk, a v obrambi niso imeli odgovora na Lopeza, ki je bil natančen iz vseh položajev. Koš Holidayja je pomenil, da Miami zaostaja za 24 točk, Bucksi pa so imeli vajeti tekme trdno v rokah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dragić je dosegel svoj drugi koš, Nunn je dodal trojko, Adebayo pa po ukradeni žogi zabil in mini serija gostov je domačine prisilila k minuti odmora. Slovenec je zamudil v obrambi in naredil prekršek nad Forbsom, ki pa je zadel le dva od treh prostih metov. V napadu poskusi gostov niso šli v obroč, Holiday pa je preko Slovenca znova zadel. Trojka Arize je zaostanek Miamija znova znižala pod dvajset točk, a je Lopez v napadu skočil najvišje in zabil. Tudi Andre Iguodala je skozi luknjo v domači obrambi lepo zabil, to je bil zadnji koš v prvem polčasu, Milwuakee pa je prepričljivo vodil za 19 točk (70:51).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je drugi polčas začel bolj odločno, trojki Robinsona in Arize sta načeli prednost Milwaukeeja. Naskok je s trojko prekinil Antetokounmpo, nadaljevala sta ga Nunn in trojka Bjelice, samo deset točk zaostanka pa je zbudilo upanje gostov o preobratu. Toda prišli so trije prosti meti Middletona po prekršku Arize, dodal jim je še koš, nato je Lopez zabil in tekma je bila znova v starem toku. Bjelica je prestregel žogo in jo podal Nunnu, ki je za las ušel grškemu obrambnemu silaku. Nunn je nato še enkrat zarezal skozi obrambo in odločno zabil, toda Forbes je bil krvnik od daleč, njegovi zaporedni trojki sta pomenili 19 točk zaostanka za Miami. Robinson je zadel svojo četrto trojko, razpoloženi Nunn je dodal še en koš, nato je Ariza žogo položil v obroč in klop Milwaukeeja je sklenila, da je čas za posvet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lep prodor Antetokounmpa mimo Adebaya je bil nagrajen še s prostim metom, a ga je Grk zgrešil. P. J. Tucker je izubljeno žogo Miamija kaznoval s črte za proste mete, Dragić pa je izrabil skok Bjelice v napadu za svojo drugo trojko. Prvo violino v domačem napadu je začel igrati Antetokounmpo s prodori pod obroč. Slovenec je z  metom od daleč odgovoril na trojko Portisa, a je za tri zadel tudi Holiday. Antetokounmpo je še enkrat kot vroč nož zarezal skozi masleno obrambo Miamija in po treh četrtinah so Bucksi še vedno imeli udobnih 18 točk naskoka (99:81).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Middleton je zadnjo četrtino začel s polaganjem, obupani Haeati pa so začeli iskati neobičajne odgovore, kot je prva trojka sezone centra Dedmona. Tri točke je za Buckse prispeval Middleton, ki je ob košu dobil še prosti met. Z enako mero je odgovoril Nunn, deset minut pred koncem so Heati še vedno zaostajali za 17 točk. Razliko je znižala Dragićeva četrta trojka, Nunn je dodal še eno polaganje. Forbes je dokazoval, da ima Milwaukee dolgo in natančno klop, zadel je še Holiday. Peta trojka Dragića je ohranjala drobec upanja, da Heati še lahko uprizorijo pozen čudež, od daleč je zadel tudi Robinson, a je trojka DiVincenza ohranjala varno razdaljo med moštvoma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko je slabe tri minute pred koncem od daleč zadel tudi Holiday, je bila tekma praktično končana. Miami je v igro poslal igralce globoko s klopi, enako se je odzval Milwaukee. Ob koncu je bila razlika štirinajst  točk (122:108).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.