Šport

HIT Gorica zmagala

Nova Gorica, 06. 11. 2005 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši HIT Gorica so na domačem igrišču premagali Maribor Pivovarno Laško s 4:1.

Derbi 16. kroga je upravičil pričakovanja. Maloštevilni gledalci so bili priča kakovostni tekmi, v kateri so točke zasluženo ostale doma. Goričani so bili večji del boljši v polju, več streljali, imeli veliko število priložnosti, štiri so tudi izkoristili. Junak dvoboja je bil Birsa, ki je dosegel dva gola, poleg tega pa se je dvakrat izkazal tudi kot podajalec strelcu Burgiču.

Prva priložnost na 43. derbiju se je v 6. minuti ponudila Mladenu Kovačeviču, ki je po podaji brata Nebojše streljal mimo gola. V 9. minuti so na spolzkem igrišču zapretili vijoličasti, a je poskus Siberie iz ugodnega položaja Pirih odbil, nakar je Panikvar meril mimo gola. Že dve minuti pozneje so se belo-modri veselili vodstva. V vlogi podajalca se je izkazal Birsa, hitri Burgič pa je s 14-ih metrov natančno meril v spodnji levi kot Murkovih vrat. Novogoričani so prevzeli pobudo in še dvakrat nevarno ogrozili gostujočega vratarja, a sta poskusa Nikoliča in Mladena Kovačeviča končala mimo, oziroma preko gola. V 19. minuti so Mariborčani po dolgi akciji izenačili. Po podaji Zajca je iz bližine goriško mrežo zatresel Šimič. Novogoričani so protestirali, ker naj bi Siberie pred golom igral z roko.

V nadaljevanju so gledalci spremljali enakovredno igro, predvsem med obema kazenskima prostoroma. Aktualni državni prvaki so zapretili prek Srebrniča, a je njegov strel iz bližine Murko ukrotil. Tik pred zaključkom prvega polčasa so gostje izpeljali hiter protinapad. Po podaji prodornega Šimiča je Zajčev strel z roba kazenskega prostora Pirih odbil, nakar je poskus Siberie blokiral Jokič.

Odločilna 78. minuta

Drugi polčas so obetavneje začeli Primorci. Najprej je Birsa po samostojnem prodoru zadel le zunanji del mreže, v 49. minuti pa je izkoristil mojstrsko podajo Nebojše Kovačeviča in z okrog 10-ih metrov z desne strani z levico poslal žogo v daljši kot za vodstvo z 2:1. Novogoričani so napadali, a se preveč zapletali, nakar so precej popustili, tako da so bili Mariborčani boljši tekmec. Najlepši priložnosti za izenačenje je v 72. in 77. minuti zapravil Eterovič; najprej se je izkazal Pirih, v drugem poskusu pa je meril preko gola.

V 78. minuti je bil derbi odločen. Po podaji Jokiča je Burgič žogo prepustil Birsi, ki je z roba kazenskega prostora natančno meril v spodnji desni kot nemočnega Murka. V zadnji minuti se je junak tekme Birsa znova izkazal v vlogi podajalca, Burgič pa je iz bližine postavil končni izid.

----------------------------------------------------------------------------------

Mestni štadion, gledalcev 400, sodniki: Kos (Ravne na Koroškem), Zupančič (Ljubljana), Stančin (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Burgič (11.), 1:1 Šimič (19.), 2:1 Birsa (49.), 3:1 Birsa (78.), 4:1 Burgič (90.).
HiT Gorica: Pirih (od 85. Simčič), Srebrnič, Nikolič, Puš, Živec, N. Kovačevič (od 78. Šabec), Jokič, Handanagič, Birsa, M. Kovačevič (od 65. Kršič), Burgič.
Maribor Pivovarna Laško: Murko, Džinič, Pregelj, Siberie (od 69. Jelič), Šimič, Rakič, Panikvar, Ragolič (od 70. Eterovič), Bečiri, Zajc, Vuksanovič.
Rumeni kartoni: Živec, Jokič; Zajc, Šimič.

-----------------------------------------------------------------------------------

Izid:

HIT Gorica - Maribor Pivovarna Laško 4:1 (1:1)

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni