Šport

Hokej – zimski šport št. 1

Ljubljana/Jesenice, 31. 10. 2007 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Hokejisti Acroni Jesenic in ZM Olimpije so s svojimi predstavami bolj ali manj presenetili avstrijsko javnost, zmage pa so za Gorenjce postale samoumevne.

Markus Matthiasson je eden bolj prepoznavnih novincev v jeseniškem moštvu.
Markus Matthiasson je eden bolj prepoznavnih novincev v jeseniškem moštvu. FOTO:

Letošnje spremembe v taboru slovenskih hokejskih podprvakov so bile očitno več kot nujne. Odhod nekdanjega poslanca in tržiškega župana Pavla Ruparja z mesta prvega operativca kluba je pomenilo prihod novih, svežih moči, ki so pred letošnjo sezono dobro zapičili lopato. Dela so se lotili resno, v okviru svojih zmožnosti, kar je pomenilo tudi odhod nekaterih bolje plačanih hokejistov. Kljub vsemu se vsaj zaenkrat to niti malo ne pozna na rezultatih. Kolektivni duh moštva je na najvišjem možnem nivoju, na vratih blesti Robert Kristan – Lix, igralci pa z švedskim priokusom drsajo kot prerojeni. Seveda se je prava borba za dobro uvrstitev ob koncu avstrijskega prvenstva šele začela, kljub vsemu pa Jesenice spominjajo na stare dobre čase Cveta Pretnarja, Marka Smoleja, Andreja Razingarja, Murajice Pajiča in drugih.

Zmage v domači Podmežakli so postale stalnica, vloženi milijoni evrov avstrijskih moštev pa se navadno razblinijo že na samem začetku posameznega dvoboja. Prihod kanadskega trenerja Kima Collinsa v javnosti še vseeno ni bil najbolje sprejet, saj so mnogi poznavalci tega atraktivnega športa na ledu prepričani, da ni ravno strokovnjak. Kljub vsemu ima zaenkrat fenomenalne rezultate, ki kažejo na večjo kakovost in prepoznavnost moštva, kot bi mnogi pred začetkom tekmovalnega leta pričakovali.

Hokej pa se na najvišjem nivoju igra tudi v Ljubljani, ZM Olimpija prvega operativca Matjaža Seklja pa zaenkrat še ni pokazala igre, ki jo je javnost ob silnih nakupih pričakovala. Povratek nekaterih legend v Tivoli pa je na tribune vseeno vrnil gledalce. V kolikor bodo Ljubljančani izboljšali dosežke se jim utegne dogajati podobno kot železarjem. Gledalci jih namreč v najtežjih trenutkih držijo pokonci, tako da milijoni bogatih udeležencev avstrijskega prvenstva vselej zvodenijo. Ob dopadljivem hokeju na Gorenjskem in v Ljubljani pa javnost že govori o novem zimskem športu številka ena – hokeju!

Tomaž Vnuk se je po lasnki kratkotrajni avanturi pri železarjih vrnil v prestolnico.
Tomaž Vnuk se je po lasnki kratkotrajni avanturi pri železarjih vrnil v prestolnico. FOTO: POP TV
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

user491
01. 11. 2007 09.33
itak je številka 1; kar se smučarije tiče, podpiram samo smučarske skoke.
dafrenk
31. 10. 2007 18.44
pa kim colinns tud ni šved. kokr vem je kanadčan
kgb@akcija.net
31. 10. 2007 15.17
markusa bi lahko vsaj v jeseniškem dresu pokazal na sliki