Hokej

Aktualni prvaki osramotili Morske pse iz San Joseja

Los Angeles, 23. 01. 2022 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Tampa Bay Lightning so jezo po porazu v Anaheimu z 1:5 stresli v San Joseju, kjer so tamkajšnje Morske pse premagali s kar 7:1. Na vrhu atlantske skupine in lestvice lige NHL sta dve ekipi s Floride, Florida Panthers in Tampa Bay Lightning, obe imata enak izkupiček v točkah – 61.

Ross Colton je zadel dvakrat, Alex Killorn in Steven Stamkos sta imela vsak gol in asistenco za Lightninge, ki so zmagali na sedmih od zadnjih devetih tekmah. Za Tampa Bay so zadeli še Brayden Point, Joseph Mathieu in Corey Perry. "Priti ven tako, že na naslednji tekmi, priti ven in imeti ta napor, imeti tak začetek, je bilo impresivno," je dejal Stamkos.

Lightningi so v petek izgubili proti Anaheimu s 5:1 in v San Jose prispeli šele po 2. uri zjutraj. Ekipa ni govorila o slabi igri prejšnji dan do sobotnega srečanja pred tekmo. "V tem položaju smo bili že prej. Nismo igrali po naših standardih in na naslednji tekmi smo dali vse od sebe." "Mislim, da imamo tako odlične voditelje v slačilnici, da ni treba veliko povedati," je dejal Colton. "Vsi samo vemo, da je to nesprejemljivo, da se to ne more zgoditi, ta sinočnji nastop."

Ryan McDonagh, Nikita Kučerov in Mihail Sergačev so imeli po dve podaji. Brian Elliott je za dvakratne branilce naslova Stanleyjevega pokala ubranil 15 strelov.

Brian Elliott je zabelstel s 15 obrambami
Brian Elliott je zabelstel s 15 obrambami FOTO: AP

Tri tekme od enajstih so se končale po podaljških, tudi obračun v Washingtonu, ki je po zaslugi Nicklasa Bäckströma pripadel domačim prestolnikom. Šved je zadel po 1:13 minute podaljška in s 3:2 prinesel zmago Washington Capitalsom proti Ottawa Senatorsom v Capital One Areni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alex Ovečkin je v tretji tretjini zadel dvakrat za izenačenje za Capitalsov, ki so od 24. januarja 2017 zbrali že deset zaporednih zmag proti senatorjem. Vitek Vaneček je bil zanesljiv v vratih z 20 obrambami. Thomas Chabot in Zach Sanford sta zadela za senatorje, ki so izgubili tri zaporedne tekme.

Nemški hokejski as Leon Draisaitl je prispeval dva gola in dve podaji za prvo zmago Edmonton Oilersov v osmih tekmah. Naftarji so v kanadskem derbiju v dvorani Rogers Place s 5:3 premagali Calgary Flames.

Evan Bouchard je dosegel dva zadetka, Mikko Koskinen pa 44 obramb za Edmonton. Connor McDavid je imel tokrat dve podaji.

"Očitno je odličen občutek; vsak poraz je grozen, ni zabavno in zdi se, kot da je vedno oblak okoli tebe, ko izgubljaš," je dejal Draisaitl.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Chris Kreider je v soboto v Madison Square Gardnu prišel do svojega petega kariernega hat-tricka. Domača zasedba New Yorks Rangers je Arizona Coyotese premagala s 7:3.

Kreider je trenutno pri 29 golih, na mestu vodilnega lige NHL v tej sezoni po številu golov si dosežek deli z napadalcem Washingtona Ovečkinom.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: AP

Jacob Trouba je dosegel dva zadetka in asistenco, Mika Zibanejad je s tremi podajami podaljšal niz točk na osem tekem, Igor Šesterkin pa je dosegel 26 obramb za Rangerse, ki so v drugi tretjini zaostajali z 1:3.

Tudi na vrhu seznama najboljših igralcev lige NHL po točkah v tej sezoni sta dva igralca. Ovečkin, 36-letni napadalec, ima 58 točk, prav toliko jih ima tudi napadalec Edmontona Draisaitl.

Edini igralec, star 36 let ali več, ki je imel več točk na sredini sezone od Ovečkina, je bil Mario Lemieux, ki je dosegel 68 točk (20 golov, 48 podaj) na svojih prvih 41 tekmah s Pittsburgh Penguins v sezoni 2002/03, in sicer v starosti 37 let.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers      6:3

Boston Bruins - Winnipeg Jets             3:2

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens   3:2 (po podaljšku)

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes   7:4

New York Rangers - Arizona Coyotes        7:3

Washington Capitals - Ottawa Senators     3:2 (po podaljšku)

New York Islanders - Toronto Maple Leafs  1:3

Nashville Predators - Detroit Red Wings   4:1

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks       4:3 (po podaljšku)

Edmonton Oilers - Calgary Flames          5:3

San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning     1:7

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.