Hokej

Brez 'metle' v Tivoliju, hladna prha tudi v Podmežakli

Ljubljana, Jesenice, 13. 04. 2021 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K., N.M.
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so zapravili prvo "zaključno žogico" v polfinalu Alpske lige in na domačem ledu izgubili tretjo tekmo z EHC Lustenauom (1:2). To je bil sploh prvi poraz zeleno-belih v letošnji končnici. Po tem, ko so Jeseničani tesno po podaljšku dobili prvo tekmo in izgubili z 1:4 na drugi v gosteh, so v torek v razburljivi končnici spet morali priznati premoč Asiagu in se znašli v težkem položaju (3:5).

Po tem, ko je Lustenau slavil v Ljubljani, je na Jesenicah slavil še Asiago.
Po tem, ko je Lustenau slavil v Ljubljani, je na Jesenicah slavil še Asiago. FOTO: Damjan Žibert

Lustenau je znižal zaostanek v zmagah na 1:2, v finalu ekipi igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v četrtek v Lustenauu. Ljubljančani so bili pred tekmo izraziti favoriti. Potem ko so bili še precej zadržani na prvi tekmi (4:2), so v drugi povsem povozili tekmece (8:0) in videti je bilo, da bo torkova tekma le še formalnost. A spet se je pokazalo, kako negotova je lahko končnica. Ljubljanska zasedba je bila sicer boljša po igri in po terenski premoči, ni pa zadevala. Njeni tekmeci pa so bili predvsem izjemno borbeni in so dali vse od sebe, da so izsilili še eno tekmo na svojem ledu.

Na koncu je bilo razmerje v strelih 34-18, kar pa je bila za zeleno-bele le slaba tolažba. V vratih gostujoče ekipe je bil tokrat Anthony Morrone, ki je imel dober večer in je spravljal v obup domače napadalce. Ti so med drugim trikrat zadeli okvir vrat, le enkrat pa premagali Morroneja. Po prvi tretjini brez golov je Lustenau že nakazal, kako se bo boril na zanj že odločilni tekmi. Ljubljančani pritiska niso znali kronati, še na slabše pa se je potem obrnilo v 26. minuti, ko je zadel Chris D'Alvise, nekoč soigralec ljubljanskih hokejistov v Tivoliju.

Tako so morali zmaji namesto o zanesljivem vodstvu in finalu razmišljati o lovljenju tekmecev, kar jim je relativno hitro uspelo. Toda po izenačujočem golu Nika Simšiča se je spet ustavilo, v 33. minuti pa so se domači po zadetku Tima Demutha spet znašli v zaostanku. V celotni zadnji tretjini so bili gostje le reko pred Paavom Hölsäjem, igra se je večinoma odvijala pred vrati Lustenaua, a brez učinka. Mreža Morroneja se ni zatresla, domači so zapravili tudi priložnost z igralcem več na ledu, minuto in pol pred koncem pa so v zadnjem poskusu potegnili vratarja iz gola, a jim tudi to ni prineslo želenega gola in sprijazniti so se morali, da bo v tem polfinalu na sporedu vsaj še ena tekma. Naslednji dvoboj bo v četrtek v Avstriji, če bo Lustenau skupni izid izenačil, pa potem odločilna peta v soboto v Ljubljani.

Jeseničani v polfinalu zaostajajo
Že prva tekma med Sij Acroni Jesenicami in Asiagom v polfinalu je napovedala, da bo obračun oster in da bodo verjetno potrebne več kot tri tekme, tudi v torek pa je bil dvoboj podoben kot prvi v dvorani Podmežakla. Jeseničani so se po slabem začetku vrnili, a so nato tekmecem dovolili, da so na hitro spet prišli do prednosti, ki se je izkazala za odločilno. Jeseničani so večji del prve tretjine in tudi začetek druge porabili, da so se vrnili po slabem začetku, ko so gostje že v osmi minuti vodili z 2:0. A predali se niso, najprej je Mirko Djumić po močnem strelu od daleč Davida Planka podstavil palico za 1:2, Jaka Sodja pa je nato z mojstrskim strelom pod prečko izenačil.

Ko pa je nato Jaka Šturm pred koncem druge tretjine dosegel še vodilni zadetek, se je zdelo, da bo železarjem uspelo priti do preobrata. A vse, kar so gradili pol tekme, so nato podrli v slabi minuti. Usodna je bila 44. minuta, ko je najprej izenačil Alexander Gellert, potem pa je nezbrane domače kaznoval še Jose Magnabosco. Najlepšo priložnost za izenačenje so imeli domači sedem minut pred koncem, ko je bil vratar Ganluca Vallini že premagan v golu, a je nekako še ubranil poskus Saša Rajsarja, sodniki pa so potrebovali več minut, da so po ogledu posnetka razsodili, da zadetka ni bilo.

Zares zadnjo priložnost pa so nato domači imeli ob izključitvi na strani Asiaga dve minuti in pol pred koncem, toda niso sestavili nevarne akcije. Ko pa so poskušali še brez Žana Usa, je Asiago to izkoristil za potrditev zmage. Četrta tekma bo 15. aprila v Asiagu, morebitna peta pa 17. aprila spet v Podmežakli.

Izida Alpske lige, polfinale, 3. tekmi:

SŽ Olimpija ‒ EHC Lustenau 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) /2:1/
Simšič 27.; D'Alvise 26., Demuth 33.

Sij Acroni Jesenice ‒ Migross Supermercati Asiago Hockey 3:5 (1:2, 2:0, 0:3) /1:2/
Djumić 15., Sodja 35., Šturm 39.; Frei 5., Dal Sasso 8., Gellert 44., Magnabosco 44., Marchetti 60.

// - izid v zmagah

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.