Hokej

Olimpija zmagovito končala odličen teden, Jeseničanom derbi kroga

Salzburg, Brunico, 06. 03. 2021 22.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubljanski hokejisti so teden, v katerem so dobili tradicionalni derbi in izvedeli, da bodo v naslednji sezoni Alpsko ligo zamenjali z višjo stopnjo regionalnega tekmovanja, ligo ICEHL, končali še z enim uspehom. Na gostovanju so premagali Red Bull Juniors (2:1). Uspešni so bili tudi Jeseničani, ki so v derbiju kroga po podaljšku premagali Pustertal (2:1).

Slavje hokejistov Olimpije na zadnjem derbiju z Jeseničani.
Slavje hokejistov Olimpije na zadnjem derbiju z Jeseničani. FOTO: Damjan Žibert

Na trdi tekmi z mladimi Salzburžani, ki so še v igri za četrto mesto in neposredno zagotovitev končnice, so nazadnje tesno slavili in še povečali naskok pred tekmeci. Zdaj imajo na prvem mestu že 76 točk, do konca rednega dela pa še tri tekme. Zeleno-beli so imeli že pred tem tednom kot prva ekipa tudi praktično zagotovljeno mesto v končnici, vseeno pa niso popuščali. Že v sredo so na derbiju z Jeseničani doma slavili s 4:2.

V soboto sta bili ekipi na koncu, po začetnem pritisku slovenske zasedbe, precej izenačeni po strelih, v zadnji tretjini so bili celo bolj aktivni domači, ko so lovili goste. Ti so do takrat vodili z 2:0, za oba zadetka pa je poskrbel zadnja okrepitev v Tivoliju, Marc-Olivier Vallerand. Najprej je zadel v 13. minuti, potem pa ob prednosti igralca več še v 30.

Domači so izenačili sedem minut pred koncem, ko so imeli tudi sami na ledu igralca več. Ob koncu so iz vrat potegnili tudi vratarja Nicolasa Wieserja, ki je sicer zbral 36 obramb, a se izid ni več spremenil. V naslednjem krogu čaka Ljubljančane še en slovenski derbi, saj bodo v torek v Podmežakli z Jeseničani igrali še drugo medsebojno tekmo v rednem delu tekmovanja.

'Železarji' na večni derbi pozabili z dramatično zmago nad Pustertalom
Jeseniški hokejisti so hitro preboleli poraz na derbiju v Ljubljani in proti še enemu tekmecu z vrha lestvice dosegli pomembno zmago. Po njej so zdaj na lestvici spet drugi s 66 točkami, toliko jih ima sicer tudi njihov današnji južnotirolski tekmec, a tudi dve tekmi več. Jeseničani morajo do konca rednega dela odigrati še pet tekem. Moštvi je pred tekmo na lestvici ločila točka, dvoboj pa sta začeli zelo dejavno. A vsaj v prvem delu brez golov, kljub priložnostim ob igri z igralcem več.

V nadaljevanju je nekajkrat dobro posredoval vratar gostov Žan Us, toda na koncu je vendarle klonil, domači so vodstvo dosegli v 34. minuti. A "železarji" se niso predali, v zadnji tretjini so prevzeli pobudo, kmalu pa so imeli tudi "power-play", ki so ga izkoristili. Za izenačenje je poskrbel Jaka Sodja, do konca rednega dela pa bi lahko vsaka ekipa prišla do zmagovitega zadetka, toda lepe priložnosti na obeh straneh so ostale neizkoriščene.

Sledil je podaljšek, ki pa se je na veselje gostov hitro končal. Zadetek za zmago sta že po 24 sekundah zrežirala Patrik in Sašo Rajsar, prvi je podal, drugi pa premagal Keitha Furlonga in obenem poskrbel, da so si tudi Jeseničani že dokončno zagotovili končnico. Zdaj bodo v nadaljevanju morali skrbeti predvsem za to, da bodo ostali na prvih dveh mestih.

Koronavirus pasica november

Izida rednega dela Alpske lige, 2. krog:

HC Pustertal ‒ Sij Acroni Jesenice 1:2 (0:0, 1:0, 0:1; 0:1 - podaljšek)
Red Bull Juniors ‒ SŽ Olimpija 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.