Hokej

Uspešen povratek 'zmajev' na led z zmago proti Rittnu

Collalbo, 26. 11. 2020 22.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti SŽ Olimpije so se po številnih težavah, povezanimi z novim koronavirusom, vrnili na led v Alpski ligi in bili na gostovanju pri Rittnu od italijanskih tekmecev boljši s 4:0.

Slavje hokejistov Olimpije na "večnem derbiju" z Jeseničani.
Slavje hokejistov Olimpije na "večnem derbiju" z Jeseničani. FOTO: Miro Majcen

Potem ko je novi koronavirus tudi v zadnjih dneh posegel v koledar Alpske lige, so Ljubljančani le dočakali naslednji regionalni obračun. Prejšnji teden bi morali igrati domačo tekmo z Rittnom, a so jo v vodstvu tekmovanja prestavili, zdaj pa so se z istim tekmecem pomerili v gosteh. Ljubljanska ekipa je obdržala dobro formo z zadnje tekme regionalnega tekmovanja, ko je pred skoraj 14 dnevi premagala Vipiteno s 5:1. Takrat so zmaji odpor tekmecev strli v drugi polovici dvoboja, tokrat pa so temelje za zmago postavili že prej.

V četrtek je namreč Anže Ropret v polno zadel že v 34. sekundi tekme. V prvi tretjini pa je nato za mirnejše nadaljevanje v polno zadel še Žiga Pance. Ljubljančani so tretji zadetek dosegli na začetku druge tretjine celo z igralcem manj, ko je bil na klopi za kaznovalne Miha Zajc, je za 3:0 poskrbel Tadej Čimžar.

Slovenska ekipa je nato brez večjih težav zadržala prednost, obenem pa so gostje poskrbeli še, da je vratar Paavo Hölsä ostal brez prejetega zadetka s 24 obrambami. Za piko na i pa je uspešen večer s četrtim zadetkom v mreži domačih končal Miha Logar v 59. minuti, ko so gostje izkoristili igralca več na ledu. Naslednja tekma v Alpski ligi zeleno-bele čaka v soboto, ko bodo spet gostovali, njihov tekmec bo Vipiteno.

Izid Alpske lige:

Ritten ‒ SŽ Olimpija 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.