Hokej

Razigrani Ljubljančani izsilili odločilno 7. tekmo: 'Gremo po naslov'

Ljubljana, 20. 04. 2019 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./J.K.
Komentarji
2

Dvorana Tivoli je na šesti tekmi finala Alpske lige končno pozdravila zmago SŽ Olimpije, ki je s suverenih 6 : 2 napovedala vroče gostovanje v Brunicu, kjer bo na sporedu odločilna sedma tekma. "Zmaji" so z dvema zaporednima zmagama v naletu, a šampanjca še ne odpirajo.

Več videovsebin
  • Gola Mihe Zajca in Aneja Kujavca v razmaku 13 sekund
    01:13
    Gola Mihe Zajca in Aneja Kujavca v razmaku 13 sekund
  • Pogovor z Žanom Jezovškom po šesti finalni tekmi med SŽ Olimpijo in Pustertalom
    01:49
    Pogovor z Žanom Jezovškom po šesti finalni tekmi med SŽ Olimpijo in Pustertalom
  • Pogovor s trenerjem SŽ Olimpije Juretom Vnukom po šesti finalni tekmi med SŽ Olimpijo in Pustertalom
    02:40
    Pogovor s trenerjem SŽ Olimpije Juretom Vnukom po šesti finalni tekmi med SŽ Olimpijo in Pustertalom
  • Pogovor s Kristjanom Čeponom po šesti finalni tekmi med SŽ Olimpijo in Pustertalom
    03:36
    Pogovor s Kristjanom Čeponom po šesti finalni tekmi med SŽ Olimpijo in Pustertalom

Trije goli prednosti pred začetkom zadnje tretjine so bili tokrat dovolj za hokejiste SŽ Olimpije, ki so svoje navijače v letošnji finalni seriji že nekajkrat razočarali s poraznimi zaključki tekem, a je že peta tekma v Brunicu pokazala, da znajo "zmaji" odlično odigrati tudi takrat, ko jim teče voda v grlo. Pustertal je bil na domačem ledu manj kot pol minute oddaljen od zmage in osvojitve pokala, a so se Ljubljančani rešili in slavili v podaljšku, po selitvi serije nazaj v domačo dvorano Tivoli in pred izjemno navijaško kuliso, pa so bili veliko bolj prepričljivi za izenačenje v zmagah na 3 : 3.

Tivoli je bil v zadnjih tednih nesrečno prizorišče, ko gre za tekme zeleno-belih, a tokrat vprašanja o zmagovalcu po odlični drugi tretjini, ki so jo domači dobili s 3 : 1, ni bilo. Janez Orehek je zadel že v prvem napadu na tekmi, tudi izenačenje Južnih Tirolcev pa hokejistov iz slovenske prestolnice ni zmedlo. Z igralcem več je za novo vodstvo pred koncem tretjine poskrbel Žiga Pešut, v drugi pa so zeleno-beli dokončali delo, ko so zadeli Miha Zajc, Anej Kujavec in kapetan Aleš Mušič.

"Gledalci so si zaslužili, saj ste videli, kako dolgo smo čakali na to zmago v finalu doma, danes pa mislim, da je bila zaslužena," je za 24UR po tekmi dejal trener Jure Vnuk. "Absolutno nismo bili mirni, vedeli smo, da bomo morali igrati 60 minut ali še kaj več. Nismo popuščali in tekmo tokrat končali tako, kot je bilo treba. Zdaj ne bi bil rad napihnjen, a zdi se mi, da že vso končnico igramo zelo dobro. Če potegnemo črto, mislim, da smo boljša ekipa, tako da se lahko nadejamo enega dobrega spopada, mi gremo po naslov!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
20. 04. 2019 13.22
+7
Bravo Olimpija. Upajmo na popolni preobrat in zmago na odločilni sedmi tekmi ter osvojen naslov.
RUBEŽ
20. 04. 2019 08.44
+22
No, srečno. Upam da vam uspe osvojiti " kanto " .