Hokej

Jeseničani z visokih 5:0 odpravili Linz, 'zmaji' iz Celovca s tremi goli zaloge

Jesenice, Celovec, 10. 10. 2020 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi tretjega kroga uvodnega dela Alpske lige premagali ekipo Steel Wings Linz (5:0), SŽ Olimpija pa je zvečer premagala drugo zasedbo celovškega KAC s 4:1.

Jeseničani so nedavno morali  v skupnem seštevku priznati premoč starim tekmecem iz Ljubljane.
Jeseničani so nedavno morali v skupnem seštevku priznati premoč starim tekmecem iz Ljubljane. FOTO: Aleš Fevžer

Jeseničani so v tem delu sezone, ko v mini skupinah v Alpski ligi igrajo "domačo" in "povratno" tekmo z istim tekmecem, šele seštevek obeh pa prinese točke, prišli do prve posamične zmage. V slovenskih derbijih s SŽ Olimpijo so namreč izgubili z 1:6 in igrali neodločeno 2:2, tako da za zdaj še ostajajo brez točk v novi sezoni. V soboto so imeli status favorita proti eni skromnejših zasedb v regionalnem tekmovanju. A druga zasedba kluba iz Linza se je vsaj v prvi tretjini izkazala za dokaj trdno in borbeno, šele v drugi pa so železarji našli rešitve tudi v napadu.

Prvi je zadel Erik Svetina v 25. minuti, potem je vodstvo povišal Gašper Seršen v 38., v zadnjem delu pa so nato domači dokončali delo in si pred drugim dvobojem zagotovili visoko prednost. V polno pa sta zadela še Jaka Šturm dvakrat (44. in 57.) ter Žan Jezovšek (51.).

V tem delu lige bodo Jeseničani po obračunu z Linzem igrali še dve tekmi z drugo ekipo moštva KAC iz Celovca (17. in 22. oktobra), 24. oktobra pa se bo nato začel redni del lige z običajnim točkovanjem po vsaki tekmi.

Po hitrem vodstvu z 2:0 rahel padec, nato so 'zmaji' dokončali delo
Hokejisti SŽ Olimpije so v novi sezoni prve točke dobili za seštevek obeh slovenskih derbijev z Jeseničani, v soboto pa so opravili pol naloge proti drugi ekipi celovškega KAC. Zmaji so povedli v šesti minuti, ko je zadel Luka Ulamec, že v sedmi pa je na 2:0 povišal Martin Bohinc. Zdelo se je, da bo delo Olimpije lahko, a nato se je gostom strelsko ustavilo.

Za nameček so domači v drugi tretjini izid še znižali (v vratih Olimpije je bil danes Tilen Spreitzer), a je nato Nik Simšič še pred koncem drugega dela poskrbel za novo povišanje vodstva. Pol minute pred odmorom pa je nato gostujoča ekipa izkoristila še številčno prednost in z zadetkom Žige Panceta postavila izid 4:1, ki je bil nato ob zadnji tretjini brez golov tudi končni. Ljubljanska ekipa ima tako pred "povratno" tekmo s celovško, ki bo v Tivoliju čez pet dni, zalogo treh zadetkov. V tem uvodnem delu nato Ljubljančane čaka še dvojni dvoboj z drugim moštvom Linza, tekmi bosta 17. in 22. oktobra.

Izid Alpske lige, 3. krog: 

KAC II ‒ SŽ Olimpija 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Sij Acroni Jesenice ‒ Steel Wings Linz 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.