Hokej

Jeseničani do enajste zmage v nizu, Olimpija visoko ugnala Fasso

Ljubljana, Linz, 16. 02. 2021 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi Alpske lige v gosteh premagali ekipo Steel Wings Linz in zabeležili že enajsto zaporedno zmago v tem tekmovanju (3:1). SŽ Olimpija je v večernem obračunu ugnala Fasso (6:0).

Večna tekmeca sta na lestvici prvi in drugi.
Večna tekmeca sta na lestvici prvi in drugi. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so delo v Alpski ligi nadaljevali tam, kjer so ga končali pred premorom pred enim tednom, z novo zmago. Zanjo so se morali sicer nepričakovano potruditi, a so nazadnje strli odpor zadnjeuvrščene ekipe lige in dosegli že 11. zaporedno zmago. Z njo pa so tudi prehiteli Pustertal na lestvici in so zdaj drugi, zaostajajo le še za "večnim" tekmecem SŽ Olimpijo.

Status favorita je bil pred dvobojem v Linzu jasno na strani železarjev, ki pa so potrebovali skoraj polovico tekme, da so prvič premagali domačega vratarja. Luca Egger je klonil v 28. minuti, ko je za 1:0 zadel Blaž Tomaževič. A Linz se ni predal, ob številčni prednosti ob izključitvi Mirka Djumića pa je v 35. minuti tudi izenačil.

Začetek zadnjega dela je bil za slovensko ekipo odličen, saj je Jaka Sodja ob "power-playu" zadel že v 17. sekundi. Toda kljub pritisku gostov je bil to do zaključka edini gol v tretjini, zato so domači ob koncu tvegali še brez vratarja, da bi izsilili podaljšek. Tik pred koncem tekme je v zadnji sekundi Žan Jezovšek nato zadel še prazno mrežo in potrdil nove tri točke.

'Zmaji' so se še utrdili na vrhu z visoko zmago nad Fasso
Ljubljanski hokejisti so ostali na prvem mestu lestvice regionalnega tekmovanja. V torek so po pričakovanju premagali zasedbo s spodnjega dela lestvice Fasso, na koncu so ji nasuli pol ducata golov. Domača ekipa, v postavi sta bila tudi že zadnji okrepitvi oziroma povratnika Žiga Pešut in Luka Vidmar, je le v začetnih minutah dovolila gostom, da so upali na zanje ugoden izid. A ko je v deseti minuti Nik Simšič dosegel prvi gol, je domačim steklo in že precej pred koncem tekme je bilo jasno, da bo tivolska zasedba dobila nove tri točke.

V prvi tretjini je zadel še Gal Koren. Že kmalu na začetku druge je natančno podajo Tadeja Čimžarja pred golom pričakal Žiga Pance, podstavil palico in povišal na 3:0. V zadnji minuti pred odmorom pa je prvi zadetek dosegel tudi že Pešut. V zadnji tretjini je razmerje moči ostalo nespremenjeno, promet pa precej enosmeren (razmerje strelov na koncu 41-21). Domači pa so rutinsko pripeljali dvoboj do konca in dosegli še dva zadetka, najprej Anže Ropret, delo pa je s svojim drugim zadetkom na tekmi nato dokončal še Simšič. Na lestvici imajo Ljubljančani zdaj 55 točk, dve več od Jeseničanov, ki pa imajo dve tekmi manj.

Koronavirus pasica november

Izid Alpske lige:

SŽ Olimpija  ‒ Fassa 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Steel Wings Linz ‒ Sij Acroni Jesenice 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.