Hokej

Ljubljančani z zanesljivo zmago ostali na vrhu Alpske lige

Ljubljana, 06. 02. 2021 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti SŽ Olimpije so na sobotnem obračunu Alpske lige visoko premagali Feldkirch (6:1). Ljubljanski hokejisti so upravičili status favoritov in na koncu visoko premagali goste, z novimi tremi točkami pa tudi ostali na prvem mestu regionalnega tekmovanja, imajo točko več kot Pustertal.

Ljubljanski hokejisti proslavljajo gol na derbiju z Jeseničani.
Ljubljanski hokejisti proslavljajo gol na derbiju z Jeseničani. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so se v domačem moštvu zavedali, da so si po neuspehu v Cortini pred dnevi naložili nekaj dodatnega bremena, se je to poznalo le na začetku tekme. Takrat so gostje po vodilnem zadetku Nika Simšiča še izenačili, a je gol Žige Panceta v 19. minuti že nakazal, v katero smer bo šla tekma. V naslednjih 40 minutah je bila zeleno-bela zasedba prepričljivejši tekmec, gostom pa zmaji niso dovolili veliko priložnosti. Čeprav se je vratar Feldkircha Alex Caffi s 44 obrambami izkazal, je vseeno domača zasedba dodobra napolnila mrežo gostov.

V drugem delu sta premoč izkoristila še Aleksandar Magovac in Jusso Pulli, v zadnji tretjini so gostje ob številčni prednosti tvegano poskusili še brez vratarja, kar pa je kaznoval Andraž Zibelnik z zadetkom na prazen gol, piko na i je nato postavil še Miha Logar v 54. minuti.

Na koncu so tako Ljubljančani dosegli visoko zmago, ki je bila prva v regionalni ligi za novega stratega Raima Suumanena. V Alpski ligi bo naslednji teden premor, naslednjo tekmo bodo imeli ljubljanski hokejisti na sporedu 16. februarja, ko bodo gostovali pri Fassi. Sobotni tekmec Feldkirch pa bo v nedeljo igral še na Jesenicah v dvorani Podmežakla.

Koronavirus pasica november

Izid Alpske lige:

SŽ Olimpija ‒ VEU Feldkirch 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.