Zmage

Anže Kopitar: Selektorsko mesto? Na to pa res še ne morem odgovoriti

Bled, 16. 07. 2019 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski reprezentanci se na aprilskem svetovnem prvenstvu divizije I ni uspelo prebiti med elito, naslednje leto pa bodo risi vstopnico za elitni razred iskali na domačem ledu, v ljubljanskih Stožicah. Slovenski hokejski as Anže Kopitar meni, da bo veliki hokejski dogodek dal zagon tudi klubskemu hokeju, v pogovoru pa nam je priznal tudi, da o selektorskem mestu še ne razmišlja.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v kazahstanski prestolnici Nur Sultan se stvar niso razpletle po načrtu slovenske hokejske izbrane vrste. Slovenija je z dvema zmagama in tremi porazi osvojila končno četrto mesto, veliko upanja za preboj v elito pa risom vzbuja naslednje prvenstvo divizije I, ki ga bo aprila naslednje leto gostila Slovenija.

Anže Kopitar neuresničitev cilja na zadnjem SP pripisuje poškodbam in menjavi generacije.
Anže Kopitar neuresničitev cilja na zadnjem SP pripisuje poškodbam in menjavi generacije. FOTO: AP

V Kazahstanu je slovenske barve branil tudi hokejski as Anže Kopitar, ki je prispeval dva zadetka. Po njegovem je k ’hendikepu’, kot dogajanje na SP imenuje sam, prispevala tudi menjava generacije, predvsem pa številne poškodbe, ki so ohromile ekipo. Priznava, da slovenska reprezentanca trenutno nima klopi, ki bi poskrbela, da se odsotnost ključnih členov ne bi poznala. Pred domačim občinstvom bo vloga risov drugačna. Po štirih letih je vajeti slovenske izbrane vrste v roke spet prijel njegov oče Matjaž Kopitar, ki bo sicer tudi v nadaljnje opravljal vlogo skavta za Los Angeles Kingse. Lani prav zato ni mogel sesti na mesto selektorja, sedaj je dobil zeleno luč tudi s strani kraljev.

Kljub temu, da se njegov oče dobro počuti na čelu slovenskih risov, pa Anže še ne razmišlja, da bi nekoč tudi sam zasedel selektorsko mesto. V petih letih, kolikor jih je njegov oče doslej preživel v vlogi selektorja, je uvidel, koliko živcev zahteva tovrstna odgovornost. "Uh, uh, uh, na to pa res še ne morem odgovoriti. Problem je ravno v tem, mislim, da imam preveč živcev, kar se tega tiče, in bi jih moral imeti malo manj. Ne vem. On jih ima očitno ravno prav," pojasni slovenski hokejski as.

Hokejist, ki bo konec avgusta dopolnil 32 let, z leti potrebuje, po sezoni, vse več počitka. Ob tem z nasmehom prizna, da njegovo telo ni več takšno kot pred desetletjem, je pa velika prednost prav ta, da ga po vsem tem času pozna dosti bolje.
Hokejist, ki bo konec avgusta dopolnil 32 let, z leti potrebuje, po sezoni, vse več počitka. Ob tem z nasmehom prizna, da njegovo telo ni več takšno kot pred desetletjem, je pa velika prednost prav ta, da ga po vsem tem času pozna dosti bolje. FOTO: Damjan Žibert

Priložnost za slovenski klubski hokej?

Stožice bodo naslednjo pomlad v znamenju hokeja, Anže pa upa, da bo to tudi dobra priložnost za slovenski klubski hokej. "Vsi vemo, da na koncu vedno pride do samih sredstev. Če sredstva bodo, se bo lahko tudi nivo klubskega hokeja dvignil, sicer bolj težko. Sicer upam, da bo svetovno prvenstvo dalo zagon tudi klubskemu hokeju in da se bodo stvari obrnile na boljše," priznava.

Kapetan hokejskega kluba iz mesta angelov upa, da bo lahko prispeval svoj delež za preboj med elito, vendar pa je pri tem odvisen od vodstva NHL, zaradi česar v preteklosti ni mogel pomagati reprezentančnim soigralcem na olimpijskih igrah. Tega ne more spremeniti niti dejstvo, da na selektorskem mestu sedi njegov oče. "Ni razlike, največkrat sem zamudil prvenstvo, ko je bil trener prav oče. Če je čas, rad pridem, če nimam časa, ne morem," pojasnjuje Kopitar, ki se te dni pripravlja po očetovem programu treningov. Prizna, da je s pripravljenostjo zadovoljen, sedaj pa si bo vzel nekaj časa tudi za družino in skok v morje.

Glas o Dončiću prišel tudi v Los Angeles

Ob Kopitarju in Goranu Dragiću je v minuli sezoni na drugi strani Atlantika zasijalo novo ime – Luka Dončić. O sijajnih predstavah slovenskega košarkarskega čudežnega dečka se je širil glas tudi po Los Angelesu. "Več kot zasluženo, saj je po domače povedano raztural," ponosno pove Anže, ki si na veliko žalost ni uspel ogledati nobene Lukove tekme, zato pa se je z mladeničem enkrat srečal v Dallasu, kjer sta si uspela izmenjati nekaj besed. To sta obeležila tudi s fotografijo na družbenih omrežjih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
16. 07. 2019 15.51
-1
Selektorska plača je zanj drobiž