Hokej

Beljačanom blejski turnir, Olimpiji končno drugo mesto

Bled, 25. 08. 2019 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S finalom med beljaškim VSV in SŽ Olimpijo se je končala letošnja poletna liga na Bledu. Zmagali so Beljačani, ki so v finalu z 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) premagali SŽ Olimpijo. Tretje mesto je osvojil madžarski Fehervar po zmagi nad Jesenicami s 3:1 (1:1, 1:0, 1:0).

Hokejisti Olimpije (na fotografiji) so v minuli sezoni pobrali vse domače naslove in slavili tudi v alpski ligi.
Hokejisti Olimpije (na fotografiji) so v minuli sezoni pobrali vse domače naslove in slavili tudi v alpski ligi. FOTO: Damjan Žibert

V odločilni tekmi za zmago bi se morala sicer pomeriti ljubljanska ekipa in moštvo Grenobla, ki pa je že pred finalom odpotovalo domov zaradi priprav na ligo prvakov. Tako so mesto v finalu zapolnili beljaški hokejisti, sicer drugi v svoji predtekmovalni skupini. V finalu so bili v prvi polovici tekme boljši Avstrijci, zadeli pa so v 28. in 32. minuti. A v drugi polovici so slovenski prvaki vzpostavili ravnotežje, znižali po zaslugi Nika Simšiča v 45. minuti, nazadnje pa jim vendarle ni uspelo poskrbeti za preobrat, ostalo je pri tesni zmagi VSV.

Mali finale je dobila madžarska ekipa, Jeseničani so sicer v prvi tretjini izenačili z zadetkom Jake Sodje, a je nato Fehervar dosegel še dva gola. Za slovenske ljubitelje hokeja je bila najpomembnejša tekma turnirja že v soboto, ko sta se prvič v sezoni pomerila slovenska večna tekmeca. Boljši so bili Ljubljančani, ki so zmagali s 4:1 in si tako zagotovili današnji finale. Na turnirju je v tej skupini sodelovala še selekcija slovenskih igralcev iz klubov lige IHL.

Hokejska sezona v Sloveniji se bo z uradnimi tekmami začela prvi septembrski konec tedna s pokalnim turnirjem v Kranju, državno prvenstvo se bo začelo 10. septembra, alpska liga z branilcem naslova SŽ Olimpijo in Sijem Acronijem Jesenicami pa 14. septembra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.