Hokej

Bodo 'Kingsi' prižgali zeleno luč za nastop Kopitarja na SP v Kazahstanu?

Ljubljana, 07. 04. 2019 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovensko moško člansko hokejsko reprezentanco je nastop na svetovnem prvenstvu Divizije I, ki bo na sporedu med 29. aprilom in 5. majem v kazahstanski Astani. Razveseljivo je, da obstaja kar precejšnja možnost za prihod našega prvega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je že končal sezono z Los Angeles Kingsi v ligi NHL.

Ni potrebno izgubljati odvečnih besed, kaj bi v praksi pomenila prisotnost našega prvega hokejskega asa Anžeta Kopitarja v dresu z državnim grbom na bližajočem se svetovnem prvenstvu Divizije I v Kazahstanu, kjer našo moško člansko izbrano vrsto med 29. aprilom in 5. majem čakajo zahtevne preizkušnje na poti želene vrnitve v elitno skupino svetovnega hokeja.

Iz Hokejske zveze Slovenije so sporočili, da upajo na pozitiven odgovor vodstva Los Angeles Kingsov. Kluba, v katerem si 31-letni Hrušičan vse od leta 2007 služi kruh, in s katerim je v letih 2012 in 2014 osvojil prestižni Stanleyjev pokal. Kalifornijsko moštvo je letošnjo sezono zaključilo že po zelo klavrnem rednem delu z izkupičkom 31 zmag in kar 51 porazov, kar je druga najslabša sezona v zgodovini franšize po letu 2008. 

Nastop Anžeta Kopitarja v dresu slovenske hokejske izbrane vrste na bližajočem se svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu je pod vprašajem.
Nastop Anžeta Kopitarja v dresu slovenske hokejske izbrane vrste na bližajočem se svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu je pod vprašajem. FOTO: AP

Ne pozabimo, da je Kopitar nazadnje za slovensko reprezentanco nastopil na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, kjer so naši 'risi' pustili izjemen vtis z uvrstitvijo v četrtfinale najprestižnejšega hokejskega reprezentančnega turnirja. Glede na zahtevne tekmece v 'kazahstanski' skupini Divizije I (ob gostitelju Kazahstanu bodo Slovenci hokejske palice prekrižali še z reprezentancami Belorusije, Madžarske, Južne Koreje in Litve), je jasno, da bi že samo Kopitarjeva prezenca v Astani pomenila ogromno okrepitev v mentalnem in seveda tudi v hokejskem smislu. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.