Hokej

Bodo zmaji preprečili železarjem boj za naslov prvaka?

Ljubnljana, 30. 01. 2024 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tivoli bo končno prizorišče prvega večnega derbija v tej sezoni. Železarji prihajajo v Ljubljano z željo po zmagi, saj jim teče voda v grlo v boju za preboj v veliki finale. V primeru zmage SŽ Olimpije bodo Jeseničani ostali brez finalnega nastopa, ki se prvič v zgodovini obeta Celjanom. Grofi gostijo Triglav in potrebujejo zmago.

Upi Karhula
Upi Karhula FOTO: Luka Kotnik

Po nekaj odličnih predstavah v ligi ICE, kjer so se zmaji približali šestemu mestu, bo tokratni obračun veljal za točke v državnem prvenstvu. Vodilni zmaji se bodo pomerili s tretjeuvrščenimi železarji. "Derbiji nikoli niso lahka tekma, dobro se bomo pripravili. Jesenice morajo zmagati, mi želimo zmagati, na tekmi pa bomo videli, kaj to pomeni v praksi. V postavi bodo vsi igralci, ki lahko igrajo, torej niso poškodovani ali kaznovani," je pred večnim hokejskim derbijem v hramu slovenskega športa za uradno spletno stran kluba povedal trener Ljubljančanov Upi Karhula, ki ima nekaj težav s poškodbami v ekipi. Poleg tega lahko v državnem prvenstvu igra le pet tujcev v ekipi.

To bo že tretja tekma v petih dneh za zmaje, a kapetan Žiga Pavlin je vajen napornega ritma tekem. "Zgoščen urnik tekem nam ne predstavlja težav, saj smo tega vajeni. Pred jutrišnjo tekmo se moramo dobro pripraviti, naš cilj je zmaga. Na vsaki tekmi, ne glede na to, kdo je nasprotnik in v katerem tekmovanju igramo, si želimo zmagati. Takšen je naš cilj tudi na derbiju, ne delamo razlik, ali je to liga ICE ali državno prvenstvo." Piko na i postavlja športni direktor SŽ Olimpije Anže Ulčar, ki dodaja: "Večni derbi bomo odigrali 100-odstotno. Naš cilj je, da tekmo odigramo čim bolje in da zmaga ostane doma."

Zadnji krog rednega dela DP:
RST Pellet Celje - Triglav Kranj          
SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.