Hokej

Boston po norem preobratu do podaljška, a slavil je Chicago

Boston, 06. 12. 2019 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL so hokejisti Bostona pred domačimi navijači morali priznati premoč moštvu Chicaga, ki je slavilo po podaljšku s 4:3. Podobno razburljivo je bilo v Tampi, kjer so 'strele' po rednem delu obračuna tesno izgubile proti Minnesoti s 4:5.

'Kosmatinci' iz Bostona so prvič to sezono proti kateri od ekip zaostajali z 0:3, a so si nato v zadnji tretjini z goli Joakima Nordstroma, Chrisa Wagnerja, ki je zadel z igralcem manj, ter Toreyja Kruga priigrali podaljšek.

A zaman, saj jim je popolno veselje pokvaril Jonathan Toews, ki je za goste zadel že po 54 sekundah podaljšane igre in jim prinesel zmago, s katero so prekinili niz osmih zaporednih domačih zmag hokejistov Bostona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Boston vedno zelo dobro igra pred domačimi navijači. Žal smo jim sami ponudili priložnosti za zadetke. Lepo je, da smo na koncu vseeno zmagali, čeprav so se v zadnji tretjini 'vrnili od mrtvih' in nam skoraj pokvarili večer," je po zmagi dejal junak večera Toews.

Gostujoči vratar Robin Lehner je zbral 37 obramb za Chicago, ki je pred tem izgubil šest od skupaj sedmih zadnjih tekem. Ryan Carpenter in Dylan Strome sta se vpisala med strelce v razmaku 37 sekund prve tretjine, Alex DeBrincat pa je na začetku tretje povišal prednost gostov na 3:0.

Liga NHL, izidi:
Boston Bruins - Chicago Blackhawks 3:4 (po podaljšku)
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 2:3
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 4:5
New York Islanders - Vegas Golden Knights 3:2 (po podaljšku)
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 1:3
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 3:2 (po kazenskih strelih)
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 2:3
Dallas Stars - Winnipeg Jets 3:2 (po podaljšku)
Calgary Flames - Buffalo Sabres 4:3

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.