Hokej

Boston s polnim izkupičkom iz New Yorka

New York, 17. 02. 2020 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Boston Bruins so s tretjo zaporedno zmago, tokrat v gosteh proti moštvu New York Rangers s 3:1, povečali prednost na vrhu lestvice v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL. Zmag sta se razveselili tudi moštvi Pittsburgh Penguins in Edmonton Oilers, pri katerih še naprej blesti najboljši strelec lige, Nemec Leon Draisaitl.

'Kosmatinci' iz Bostona imajo po novi zmagi, za katero so zadeli Charles McAvoy, Charlie Coyle in Patrice Bergeron, 86 točk, tri več od druge Tampe, ki ima odigrano tekmo manj.

Zmage se je v boju za vrh v metropolitanski skupini veselil tudi Pittsburgh, ki ni imel pretežkega dela z najslabšim moštvom lige Detroitom. Pingvini so slavili s 5:1, čeprav so že v šesti minuti zaostajali z 0:1. Zaostanek za Washingtonom zdaj znaša le še točko.

Več dela je imel ob gostujoči zmagi Edmonton. Ob odsotnosti poškodovanega prvega zvezdnika ekipe ter kapetana Connorja McDavida z odlično formo nadaljuje prvi strelec lige Leon Draisaitl. Ob zmagi s 4:3 po podaljšku proti Carolini je prispeval gol in dve podaji. V dodatnem času je podal za gol Josha Archibalda, po vsega 59 odigranih tekmah pa ima Nemec na svojem računu že 95 točk (34 golov, 61 podaj). Med preostalimi moštvi še naprej po principu toplo-hladno igra zvezdniški Toronto. Javorovi listi se borijo za nastop v končnici, v boju za eno od osmih mest pa so si otežili življenje s porazom proti Buffalu z 2:5.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmage s 5:1 se je v gosteh veselil Anaheim proti Vancouvru, po podaljšku pa je do domače zmage s 4:3 proti Dallasu prišla Ottawa. Po kazenskih strelih je s 4:3 proti Columbusu slavilo moštvo New Jersey Devils in s tem modrim jopičem prizadejalo še peti zaporedni poraz.

New Jersey je bil v noči na ponedeljek dejaven tudi na tržišču igralcev, saj se je v dveh različnih menjavah odrekel kapetanu Andyju Greenu ter strelcu 21. zadetkov v tej sezoni Blaku Colemanu. Slednji bo od zdaj igral za Tampo, medtem ko si je New Jersey zagotovil pravice za Nolana Foota in Vancouvrov izbor prvega kroga na letošnjem naboru. Nekdanji kapetan Green pa se seli v New York Islanders v zameno za branilca v razvojni ligi Davida Quennevilla in izbor v drugem krogu nabora leta 2021.

Vodstvo lige je sporočilo tudi nadomestni datum za tekmo, ki je bila prekinjena zaradi srčnega napada branilca St. Louisa Jayja Bouwmeestra. Anaheim in lanski prvak lige NHL bosta 11. marca odigrala celotno tekmo v dolžini 60 minut, le da se bo rezultat beležil od 1:1 naprej. Zaradi te tekme so prestavili tudi obračun med St. Louisom in Florido, ki bi moral biti 10. marca. Po novem bo na sporedu dan prej.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Organizatorji stadionske serije, v kateri je v nedeljo Los Angeles Kings premagal Colorado s 3:1, so sporočili, da bo 20. februarja prihodnje leto tekmo gostilo moštvo Caroline, tekmeci pa bodo znani kasneje v sezoni.

Hokejisti Los Angelesa, za katere igra slovenski as Anže Kopitar, bodo naslednjo tekmo odigrali v noči iz torka na sredo v gosteh proti Winnipegu.

Liga NHL, izidi:
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 5:1
New York Rangers - Boston Bruins 1:3
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 3:4 (po podaljšku)
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 1:5
Nashville Predators - St. Louis Blues 2:1
Ottawa Senators - Dallas Stars 4:3 (po podaljšku)
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 4:3 (po kazenskih strelih)
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5:2
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.