Hokej

Brezzobi napad Kraljev izkoristil tudi Calgary, Kopitar brez točke

Los Angeles, 11. 11. 2018 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

David Rittich je v vratih ekipe Calgary Flames prvič v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, Travis Hamonic pa je zabil edini gol na tekmi v Los Angelesu, kjer so bili Kralji Anžeta Kopitarja spet nemočni pred nasprotnimi vrati (0 : 1).

Kopitar (na fotografiji desno) je s svojim moštvom zaenkrat daleč od mest, ki vodijo v končnico.
Kopitar (na fotografiji desno) je s svojim moštvom zaenkrat daleč od mest, ki vodijo v končnico. FOTO: AP

Ekipa Calgary Flames je z zmago v losangeleški dvorani Staples Center zdaj slavila že na petih od zadnjih šestih tekem v ligi, v nedeljo pa bo svoje popotovanje po Kaliforniji zaključila z obračunom proti San Jose Sharksom. Za Kralje ni bilo dovolj niti 35 obramb Jacka Campbella, saj igralci v polju niso opravili dovolj pred nasprotnimi vrati: na uvodnih 16 tekmah nove sezone so Los Angeles Kingsi tekmo sklenili z doseženim golom ali manj.

Ekipa iz olimpijskega Calgaryja je povedla po dobrih dveh minutah uvodne tretjine, ko se je Travis Hamonic razveselil drugega gola v sezoni. Vratarja Campbella je premeteno pokril Garnet Hathaway in ploščica je končala v mreži ob oddaljenejši vratnici. Hamonic se je večkrat izkazal tudi v obrambi, denimo v drugi tretjini, ko je s telesom blokiral podajo Ilje Kovalčuka v protinapadu. V drugi tretjini so Kralji zmogli vsega štiri strele na gol Kanadčanov, Hamonic pa se je izkazal tudi v zadnji tretjini, ko je ob igri z igralcem manj ustavil Tannerja Pearsona in omogočil obrambo Rittichu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prikovani na dno lestvice
Gostujočemu vratarju Kingsi niso uspeli zabiti gola, čeprav je Jeff Carter priboril plošček svoji ekipi ob sodniškem metu v napadalni coni, 44 sekund pred koncem pa je Campbell zapustil svoja vrata, a tudi z dodatnim igralcem v polju Kalifornijcem ni uspelo premagati Ritticha. Po uspešnem debiju novega trenerja Willieja Desjardinsa na sosedskem derbiju z Anaheim Ducks je zdaj LA izgubil dvakrat zapored in na tekmah z ekipama Minnesota Wild ter Calgary Flames zmogel vsega en gol. Po sedmi zaporedni domači tekmi, v mesto prihajajo Toronto Maple Leafsi, gredo Kralji spet na gostovanje po državi.

Z drugim zaporednim porazom in enajstimi točkami so Kralji še vedno prikovani povsem na dno lige, za predzadnjima ekipama New Jersey Devils in Florida Panthers zaostajajo dve točki.

Lafallo: Igrali smo brez prave želje, brez strasti ...
"V napadu nismo naredili veliko, imeli smo nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Igrali smo brez prave želje, brez strasti, to moramo v naslednjih tekmah povrniti, če hočemo računati na boljše rezultate," je bil po tekmi razočaran domači napadalec Alex Lafallo. Kopitar je le enkrat sprožil proti vratom gostov, plošček je takrat zletel mimo gola.

V Bostonu, kjer so domači Bruinsi s 5:1 premagali Toronto, je spet blestel češki napadalec David Pastrnak. Tretjič je v NHL dosegel tri gole in s 15. golom v sezoni še povečal svoje vodstvo na lestvici najboljših strelcev.

Rad igra proti Torontu
"Uživam v dobri formi, užival sem tudi na tej tekmi. Rad igram proti Torontu," je po tekmi dejal Čeh, ki proti Maple Leafsom v povprečju dosega 1,42 gola na tekmo. Slovaški vratar Jaroslav Halak je ubranil 40 strelov, Patrice Bergeron je za zmagovalce prispeval gol in dve podaji, s 24 točkami je trenutno najučinkovitejši igralec lige. Najbližji zasledovalec Pastrnaka na lestvici strelcev je z 12 goli Patrick Kane, napadalec Chicago Blackhawksov, ki pa na tokratni tekmi proti Philadelphia Flyersom ni bil razpoložen. Blackhawksi na gostovanju niso dosegli niti gola, tekmeci štiri, od tega dva Sean Couturier.

Novo zmago je zabeležil vodilni Nashville, za njo se je moral v Dallasu izboriti v podaljšku. Po rednem delu je bilo 4:4, nato pa je v dodatnih minutah tekmo odločil Šved Mattias Ekholm. Za Predatorse je bila to že osma zaporedna zmaga na gostovanju na začetku sezone in je le še dve oddaljen od rekorda, ki so ga v sezoni 2006/07 postavili Buffalo Sabresi, ko so dobili prvih deset gostujočih tekem.

Na treh tekmah so odločali kazenski streli, po njih so se veselili Buffalo na tekmi z Vancouver Canucksi, Detroit Red Wingsi na gostovanju pri Carolina Hurricanesih in New York Rangersi na gostovanju pri Columbus Blue Jacketsih. Buffalo si je podaljšek zagotovil z dvema goloma v zadnjih dveh minutah rednega dela, Detroit sta v dodatne minute pripeljala dva gola Anthonyja Manthe v zadnji tretjini, blestel je tudi njegov vratar Jonathan Bernier, ki je z 49 obrambami postavil osebni rekord. V Columbusu je kazenske strele odločil Jim Vesey, Rangerji so še na šesti zaporedni tekmi osvojili vsaj točko.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Los Angeles Kings ‒ Calgary Flames 0 : 1
Buffalo Sabres
 ‒ Vancouver Canucks 4 : 3 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers ‒ Chicago Blackhawks 4 : 0
Dallas Stars ‒ Nashville Predators 4 : 5 (podaljšek)
Boston Bruins ‒ Toronto Maple Leafs 5 : 1
Montreal Canadiens ‒ Vegas Golden Knights 5 : 4
Tampa Bay Lightning ‒ Ottawa Senators 4 : 6
Florida Panthers ‒ New York Islanders 4 : 2
Pittsburgh Penguins ‒ Arizona Coyotes 4 : 0
Carolina Hurricanes ‒ Detroit Red Wings 3 : 4 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets ‒ New York Rangers 4 : 5 (kazenski streli)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.