9°C

Byfield kot drugi nabor lige NHL podpisal za Kralje

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
1
Moštvo Los Angeles Kings, pri katerem igra tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ima novo okrepitev. S kalifornijsko ekipo je triletno pogodbo podpisal 18-letni Quinton Byfield, drugi izbor letošnjega nabora lige NHL.

Byfield (na fotografiji levo) je z rojakom in reprezentančnim kolegom Alexisom Lafrenierom (odšel je k NY Rangersom) zaznamoval letošnji nabor.
Byfield (na fotografiji levo) je z rojakom in reprezentančnim kolegom Alexisom Lafrenierom (odšel je k NY Rangersom) zaznamoval letošnji nabor.FOTO: AP

Kot je sporočilo vodstvo lige NHL, je mladi napadalec Quinton Byfield sklenil triletno vstopno pogodbo s Kralji, finančnih podrobnosti pa niso razkrili. Byfield je najvišje izbrani temnopolti igralec na naborih v zgodovini NHL. Kot drugi izbor lige na nedavnem naboru 2020 (prvi je bil njegov kanadski rojak Alexis Lafreniere, ki ga je izbrala ekipa New York Rangers) je v tem pogledu presegel Evanderja Kana(Atlanta, 2009) in Setha Jonesa(Nashville, 2013), ki sta bila četrti izbor na naboru.

"To mi veliko pomeni. Rekord je nekaj posebnega, še posebej, ker v moji družini nihče ni igral hokeja in smo ga skupaj spoznavali. To je dokaz, da obstaja priložnost za vsakogar, da se lahko ukvarjaš s katerim koli športom in si v njem uspešen," je ob tem dejal Byfield, ki je prejšnjo sezono za ekipo Sudbury v kanadski ligi Ontario dosegel 82 točk za 32 golov in 50 podaj.

"Quinton je izjemen mlad igralec, pred katerim je blesteča prihodnost. Ponosni smo, da smo ga izbrali v ekipo in se že veselimo njegovega nadaljnjega razvoja," pa je sodelovanje z mladim talentom, ki mu bodo kralji namenili številko 55, dejal direktor kluba Rob Blake.