Hokej

NHL: Carolina z najboljšim začetkom v zgodovini franšize

New York, 12. 10. 2019 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Carolina Hurricanes so odlično vkorakali v novo sezono hokejske lige NHL in imajo najboljši začetek v zgodovini franšize. Zmagali so na vseh petih tekmah in so na vrhu lestvice konference.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zasedba iz Severne Karoline, ki je edini Stanleyjev pokal osvojila leta 2006, je v novi sezoni na petih odigranih tekmah vpisala prav toliko, pet, zmag. Orkani so se z 10 točkami zavihteli povsem na vrh razvrstitve vzhodne konference in lige NHL. Moštvo Hurricanes je za najboljši začetek v zgodovini franšize poskrbelo z zmago na domačem ledu dvorane v Raleighu, ko so s 5:2 odpravili ekipo New York Islanders. Carolina je bila boljša ekipa v vseh pogledih, gostujoče Otočane so v strelih na gol prekašali s kar 40:19. Najboljša posameznika med orkani sta bila Dougie Hamilton in Andrej Svečnikov, ki sta vsak dala gol in podajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zelo dobro gre tudi ekipi Buffalo Sabres, ki ima le točko manj od Caroline. Buffalo je doma odpravil zasedbo Florida Panthers s 3:2 po kazenskih strelih. Za Buffalo sta po koncu rednega dela tekme zadela Casey Mittelstadt in Jack Eichel. Tudi Buffalo ima najboljši začetek sezone v zadnjem desetletju.

Zmago so slavili mestni tekmeci Los Angeles Kings. Hokejisti Anaheim Ducks so v gosteh z 2:1 premagali Columbus Blue Jackets. Rački so s štirimi zmagami na petih tekmah druga najboljša ekipa zahodne konference. Vsi goli na tekmi so padli v drugi tretjini v razmaku dobrih treh minut.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Buffalo Sabres - Florida Panthers         3:2 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks     1:2
Carolina Hurricanes - New York Islanders  5:2

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.