Hokej

Carolina še drugič zapored boljša od 'Zvezd' iz Dallasa

Raleigh, 01. 02. 2021 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Lanski finalisti severnoameriške poklicne hokejske lige NHL Dallas Stars so še drugič zaporedoma gostovali pri Carolina Hurricanes in po kazenskih strelih izgubili s 3:4. Prvi mož domače ekipe je bil Jordan Staal z golom in podajo, izkazal pa se je tudi vratar James Reimer, ki je zbral 26 obramb, zaustavil pa je tudi dva kazenska strela.

"Zelo zelo smo veseli te zmage. Še bolj pa načina igranja. Imeli smo tudi nekaj sreče, a vemo, da sreča spremlja hrabre. In pridne," je po tekmi dejal junak v zasedbi Caroline Jordan Staal. Jamie Benn je za Dallas, ki so proti Hurricanes v Severni Karolini izgubili že v soboto (1:4), dosegel gol in podajo, vratar Anton Hudobin pa je zbral 37 obramb. 

Leon Draisaitl je zbral kar šest podaj in pomagal Edmonton Oilers do zmage z 8:5 nad Ottawa Senators, ki tako niso zmagali vse od svoje uvodne tekme sezone 15. januarja. S tem dosežkom je Draisaitl postal prvi hokejist 'Naftarjev' s šestimi podajami na eni tekmi po legendarnem Waynu Gretzkyju leta 1987. Connor McDavid je k zmagi dodal zadetek in štiri podaje. James Neal je dodal dva gola, Ryan Nugent-Hopkins gol in dve podaji, Tyson Barrie pa gol in podajo za Edmonton, ki je prvič to sezono dobil dve tekmi zaporedoma. Vratar Stuart Skinner je ob prvencu zbral 33 obramb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hokejisti Philadelphia Flyers so v domači dvorani gostili New York Islanders in po golu Kevina Hayesa v podaljšku zmagali s 4:3, še četrte zaporedne to sezono. James van Riemsdyk je za letalce, ki so prvič po sezoni 2008/09 dobili sedem od uvodnih desetih tekem, dodal štiri podaje, vratar Brian Elliott pa je zaustavil 33 strelov.

V St. Paulu so domači hokejisti Minnesota Wild prav tako po podaljšku s 4:3 premagali Colorado Avalanche, strelec odločilnega gola pa je bil Jonas Brodin, ki je za zmago zadel že po 18 sekundah podaljšane igre. "To je noro," je dejal Brodin po svojem prvem golu v podaljšku v karieri: "Vedno, ko kdo zadene v podaljšku, je noro, ker je to res izjemno zabavno. Ne vem, res ne znam bolje opisati občutka ob golu. A zelo sem vesel."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Buffalo Sabres so s 3:5 klonili proti New Jersey Devils, Detroit Red Wings z 2:3 proti Florida Panthers, Chicago Blackhawks so doma s 3:1 ugnali Columbus Blue Jackets, St. Louis Blues pa so v Kaliforniji s 4:1 premagali Anaheim Ducks.

Liga NHL, izidi:
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 3:5
Carolina Hurricanes - Dallas Stars 4:3 (po kazenskih strelih)
Detroit Red Wings - Florida Panthers 2:3
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 3:1
Philadelphia Flyers - New York Islanders 4:3 ( po podaljšku)
Anaheim Ducks - St. Louis Blues 1:4
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 4:3 (po podaljšku)
Edmonton Oilers - Ottawa Senators 8:5

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.