Hokej

Carolina se je poigrala z Washingtonom

Raleigh, 16. 04. 2019 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilci Stanleyjevega pokala iz Washingtona so na uvodnih dveh tekmah prvega kroga končnice v severnoameriški hokejski ligi NHL premagali Carolino, na tretji tekmi v Raleighu pa so visoko izgubili z 0 : 5.

Carolina je na tretji tekmi povsem razorožila zasedbo Washingtona.
Carolina je na tretji tekmi povsem razorožila zasedbo Washingtona. FOTO: AP

V PNC Areni v Raleighu so imeli gostitelji vse niti igre v svojih rokah, tekmecem iz ameriške prestolnice so proti svojim vratom dovolili le 18 strelov, svojo mrežo pa so pustili nedotaknjeno. Osrednja osebnost dvoboja je bil Warren Foegele, ki je dosegel dva gola in asistenco, Brock McGinn je zbral gol in podajo, dve asistenci sta prispevala tudi Jaccob Slavin in Jordan Staal.

Na drugi tekmi vzhodne konference je Toronto po hudem boju premagal Boston Bruins s 3 : 2 in v zmagah povedel z 2 : 1. V zahodni konferenci sta bili na sporedu dve tekmi: Nashville je slavil v Dallasu s 3 : 2. Zmagoviti gol je dosegel Finec Mikael Granlund v 52. minuti, Nashville pa je v zmagah povedel z 2 : 1. Colorado je brez večjih težav opravil s Calgaryjem in slavil s 6 : 2, v zmagah pa vodi z 2 : 1.

Izidi, končnica, 1. krog:
– Vzhod:
Carolina Hurricanes – Washington Capitals 5 : 0
– Washington vodi v zmagah z 2 : 1;

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 3 : 2
– Toronto vodi v zmagah z 2 : 1;

– Zahod:
Dallas Stars – Nashville Predators 2 : 3
– Nashville vodi v zmagah z 2 : 1;

Colorado Avalanche – Calgary Flames  6 : 2
– Colorado vodi v zmagah z 2 : 1. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.