Hokej

Celjani od prihodnje sezone v Alpski hokejski ligi

Celje, 17. 02. 2023 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejski klub Ledx Celje je oddal prijavo za igranje v Alpski hokejski ligi. V celjskem klubu želijo po osvojitvi tretjega mesta v letošnjem državnem prvenstvu narediti korak naprej, za igranje na mednarodni sceni pa so, kot poročajo v klubu, pridobili tudi novega generalnega pokrovitelja. Pri krovni hokejski organizaciji HZS so nad odločitvijo Celjanov navdušeni.

Matjaž Rakovec
Matjaž Rakovec FOTO: Damjan Žibert

Hokejska zveza Slovenije z navdušenjem pozdravlja odločitev vodstva Hokejskega kluba LedX Celje, da odda prijavo za sodelovanje v Alpski hokejski ligi (AHL) v sezoni 2023/24. "Odločitev vodstva celjskega hokejskega kluba predstavlja velik, skoraj tektonski premik v slovenskem hokeju," je odločitev za uradno spletno stran Zveze komentiral predsednik HZS Matjaž Rakovec in pozdravil dejstvo, da bo s tem Štajerska dobila svojega predstavnika v mednarodnem hokejskem tekmovanju. "Nastop HK LedX Celje v Alpski ligi ima kot dolgoročen projekt vodstva kluba nedvomno pozitiven vpliv na konkurenčnost slovenskega hokeja, saj bo tako okrepil nabor kakovostnih igralcev v Sloveniji," je še dejal prvi mož krovne hokejske organizacije.

"Veseli me odločitev vodstva kluba. Dolgoročna želja Hokejske zveze Slovenije je ves čas bila, da se poleg Jesenic in v preteklosti tudi Olimpije še kakšen drug slovenski klub priključi AHL," je novico iz knežjega mesta za spletno stran HZS komentiral generalni sekretar HZS Dejan Kontrec in ob tem poudaril pomen, da je to prav klub iz vzhodnega dela Slovenije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Širitev višjega ranga tekmovanj na Štajersko vidim kot nekaj zelo pozitivnega, saj je bil višji rang hokeja doslej omejen na Ljubljano in Gorenjsko. Verjamem, da bo sodelovanje Celja v omenjenem tekmovanju prispevalo k popularizaciji hokejskega športa v tem delu Slovenije. Želimo si, da bi s tem mladi igralci dobili dobre pogoje za svoj razvoj, ljubitelji hokeja pa možnost spremljanja kakovostnega hokeja," je še dejal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HeavyDxxx
17. 02. 2023 10.21
+2
Definbahija
17. 02. 2023 09.32
+4
Odlična poteza. Samo upajmo da imajo denar in bodo v njej sodelovali več kot ½leta.
iztok remskar
17. 02. 2023 08.33
+3