Hokej

Celjani uradno v Alpski ligi

Celje, 28. 02. 2023 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

V Alpski hokejski ligi, drugem najmočnejšem regionalnem tekmovanju, bodo v sezoni 2023/24 Slovenijo zastopali le hokejisti iz Celja. Kot je potrdil direktor lige Christian Feichtinger, je bil celjski klub edini slovenski, ki je oddal prijavo za naslednjo sezono.

Christian Feichtinger - 2
Christian Feichtinger - 2 FOTO: Damjan Žibert

Hokejski klub Sij Acroni Jesenice je namreč sredi januarja sprva vložil prijavo za nastopanje v najmočnejšem regionalnem tekmovanju, ligi ICEHL, a je pred dnevi prijavo umaknil. Zdaj so se v jeseniškem klubu znašli v neprijetnem položaju, saj prijave za ligo AHL – v tej sezoni so se uvrstili v končnico, ki se bo začela marca – niso oddali.

"V zadnjih tednih sva s predsednikom v želji, da jeseniški hokej popeljemo na višjo raven, opravila številne razgovore s potencialnimi novimi partnerji in sedanjimi podporniki na temo vrnitve Jesenic v ligo ICEHL. Po tehtnem premisleku smo prišli do zaključka, da v naslednjih dneh ne bi mogli izpolniti zahtev iz postavljene časovnice, zato smo umaknili prijavo," je za spletno stran kluba dejal direktor kluba Anže Pogačar. Danes je ob robu novinarske konference celjskega kluba, ki je naznanil vstop v Alpsko ligo, direktor obeh lig Christian Feichtinger potrdil, da Jeseničani niso oddali prijave ter da so Celjani edini slovenski klub za naslednjo sezono. "Bili smo v pogovorih z vodstvom jeseniškega kluba, glede sprejema v ICEHL so pravila stroga. Žal mi je zaradi tega, a to je bila zavestna odločitev Jeseničanov. Imamo jasna pravila, tudi glede zadnjih rokov. Veseli smo, da imamo prijave Celja in še 15 ekip za Alpsko ligo, prihodnost Jesenic pa ni naša stvar," je bil neposreden Feichtinger.

Kranjski župan Matjaž Rakovec
Kranjski župan Matjaž Rakovec FOTO: Damjan Žibert

O tej temi je spregovoril tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec: "Našima najmočnejšima kluboma Olimpiji in Jesenicam smo že pomagali, tudi za rešitev hokeja na Jesenicah smo peljali lastno znamko. Zdaj pa smo po 13 letih že malo utrujeni od te pomoči. Bolj pomembno je, da vlagamo v Celje, Maribor, Triglav, kjer imajo jasno začrtane cilje. Če bomo spet mi reševali Jesenice, bo to pomenilo škodo za ostale, saj je ideja, da pomagamo manjšim klubom."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
28. 02. 2023 19.00
Preračunljivi so se ušteli. Ostane jim slovenska liga!