Hokej

Columbus še tretjič porazil Tampo, Pittsburgh znova nemočen proti Islandersom

Las Vegas, 15. 04. 2019 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Columbus Blue Jackets in New York Islanders so vse bližje drugemu krogu končnice v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL. Obe ekipi Vzhoda sta v prvem krogu izločilnih bojev dosegli še tretji zmagi.

Columbus Blue Jackets so presenečenje končnice, saj so tik pred tem, da izločijo letošnje zmagovalce predsedniškega pokala Tampa Bay Lightning, ki so jih v domači dvorani ugnali s 3 : 1. To je nazadnje leta 2012 uspelo Anžetu Kopitarju z Los Angeles Kingsi, ko so Kralji ugnali Vancouver.

Za Columbus so zadeli Matt Duchene in Oliver Bjorkstrand v drugem delu ter Cam Atkinson minuto pred koncem, potem ko je Tampi v 45. minuti upanje vrnil Ondrej Palat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekipa iz New Yorka je v Pittsburghu lovila zaostanek, potem ko je Garrett Wilson domače popeljal v vodstvo, a sta že v prvem delu za preobrat poskrbela Jordan Eberle in Brock Nelson. Zmago s 4 : 1 sta v zadnjem delu potrdila Leo Komarov in Anders Lee.

Na Zahodu je Winnipeg ugnal St. Louis v gosteh s 6 : 3 in znižal zaostanek v zmagah na 1 : 2. Z dvema goloma je bil najbolj razpoložen Kyle Connor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmage s 6 : 3 pa so se veselili tudi Vegas Golden Knightsi, ki proti San Joseju prav tako v zmagah vodijo z 2 : 1. Blestela sta Mark Stone in Paul Stastny. Prvi je prvič v karieri dosegel tri gole na tekmi in temu dodal dve podaji, drugi po dva gola in podaji.

Liga NHL, končnica, 1. krog, izidi:
- vzhod:
Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 3 : 1
(Columbus vodi s 3 : 0 v zmagah);

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 1 : 4
(New York Islanders vodijo s 3 : 0 v zmagah);

- zahod:
St. Louis Blues – Winnipeg Jets 3 : 6
(St. Louis vodi z 2 : 1 v zmagah);

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 6 : 3
(Vegas vodi z 2 : 1 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.