Hokej

Dallas se je izognil 'metli'

Dallas, 26. 05. 2023 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Dallas Stars so v finalu zahodne konference lige NHL proti Vegas Golden Knights dosegli prvo zmago. Na četrti tekmi v domači dvorani so zvezde po podaljšku zmagale s 3:2 in zaostanek v boju na štiri zmage znižale na 1:3. Junak večera je bil Joe Pavelski, ki je dosegel odločilni gol z igralcem več na ledu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dva gola je k zmagi domačih, ki so igrali brez kaznovanega kapetana Jamieja Benna, prispeval Jason Robertson. Benn si je prislužil kazen dveh tekmi prepovedi nastopa, ko je s palico v bližini vrata na tretji tekmi udaril kapetana Vegasa Marka Stona. Vratar Dallasa Jake Oettinger je tokrat v dvorani American Airlines Center zbral 37 obramb. "Resnično uživam v teh trenutkih," je po tekmi dejal junak večera, 38-letni veteran Joe Pavelski, ki je zadel po 3:18 minute podaljšane igre: "Zagotovo je to izjemen občutek in vesel sem, da smo lahko odigrali še eno tekmo in dvoboj podaljšali." Za goste, ki imajo naslednjo priložnost za uvrstitev v veliki finale lige NHL na peti tekmi pred domačimi navijači, sta zadela William Karlsson in Jonathan Marchessault.

Peta tekma bo v nedeljo zvečer v Las Vegasu. Zmagovalec boja na štiri zmage se bo uvrstil v finale tekmovanja za Stanleyjev pokal, kjer ga že čakajo Florida Panthers. Ti so v finalu vzhoda izločili Carolina Hurricanes.

Izid, končnica, finale zahodne konference:
Dallas Stars – Vegas Golden Knights 3:2 (podaljšek)
- Las Vegas vodi s 3:1 v zmagah;

* Opomba: Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.