Hokej

Dallas na odločilni sedmi tekmi premagal Seattle za preboj v finale zahoda

Dallas, 16. 05. 2023 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Ekipa Dallas Stars je napredovala v finale zahodnega dela severnoameriške hokejske lige NHL, saj je na odločilni sedmi tekmi doma z 2:1 premagala Seattle Kraken. Za uvrstitev v veliki finale te sezone in Stanleyjev pokal bo Dallas igral z ekipo Vegas Golden Knights, ki je že prej s 4:2 v zmagah izločila Edmonton Oilerse.

Dallas je pred tem v konferenčnem finalu zadnjič igral leta 2020, ko so bili prav tako njihovi tekmeci iz Las Vegasa. Zvezde so zmagale že po petih tekmah, nato pa so jih v finalu lige premagali igralci Tampe in osvojili Stanleyjev pokal, prvega v dveh zaporednih letih.

Dallas je v dvoboju poti Krakenu povedel ob koncu šestnajste minute druge tretjine, ko je Roope Hintz ukradel plošček obrambnemu igralcu Jamieju Oleksiaku na modri črti in nato z veliko hitrostjo prišel pred vrata tekmecev in poslal plošček v mrežo. Wyatt Johnston je v trinajsti minuti zadnje tretjine povišal prednost domačih na 2:0. Prišel je za obrambno linijo Seattla in nato odbiti plošček po strelu Rusa Jevgenija Dadonova pospravil v gol vratarja Philippa Grubauerja (26 obramb).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oliver Bjorkstrand je edini premagal čuvaja mreže domačih Jakea Oettingerja (22 obramb), ko je 17 sekund pred koncem postavil končni izid. "To je bila naša najbolj ekipna igra v tokratni končnici. Igralci so se res dobro pobrali po prejšnjem porazu s 3:6. Vso sezono so napredovali, tako posamezno kot ekipa. Niso razočarali," je dejal trener Starsov Peter DeBoer.

Slednji je vodil Golden Knightse proti Starsom leta 2020. "Veliko je neporavnanih računov, tako in drugače. Toda nocoj moramo uživati, potem pa se bomo pogovarjali o naših naslednjih korakih," je dodal sedanji trener Dallasa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

DeBoer je postal prvi trener v zgodovini NHL, ki je s štirimi različnimi ekipami prišel najmanj do konferenčnega polfinala, uspelo mu je še z moštvoma New Jersey Devils leta 2012 in San Jose Sharks leta 2016.

Liga NHL, končnica, 2. krog, izid:
- zahodna konferenca:
Dallas Stars - Seattle Kraken   2:1
(Dallas je napredoval s 4:3 v zmagah);

* opomba: ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.