Hokej

Dallas v Las Vegasu prišel do šeste tekme

Las Vegas, 28. 05. 2023 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ekipe Dallas Stars so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL proti Vegas Golden Knightsom dosegli še drugo zmago. Na peti tekmi v gosteh pri vitezih so Zvezde zmagale s 4:2 in zaostanek v boju na štiri zmage znižale na 2:3. S tem še vedno lahko upajo na Stanleyjev pokal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Poznam svoje fante in niso bili zadovoljni, da smo se znašli v luknji, v kateri smo bili," je dejal trener Zvezd Pete DeBoer: "Fantje so se odločili, da bodo nekaj storili glede tega. In zdaj smo v dobrem ritmu."

Šesta tekma bo v ponedeljek zvečer po lokalnem času v Dallasu.

Ty Dellandrea je v tretji tretjini zadel dvakrat v razmaku 87 sekund, s čimer je ekipo Dallas Stars popeljal do zmage v gosteh in ohranil tudi upanje na naslov prvaka. Za 22-letnika je bila to prva tekma v karieri NHL z več kot enim golom.

Ty Dellandrea
Ty Dellandrea FOTO: AP

Zmaga gostov je vitezom vsaj začasno preprečila drugo pot v finale Stanleyjevega pokala v zgodovini kluba v šestih sezonah.

Zvezde pa poskušajo postati šele peta ekipa v zgodovini lige NHL, ki se je pobrala po zaostanku z 0:3 in zmagala v dvoboju na sedem tekem in obenem prva po Los Angeles Kingsih Anžeta Kopitarja. Kraljem je leta 2014 to uspelo v prvem krogu končnice.

"Počutimo se dobro. V sebi imamo še veliko boja," je dejal Dellandrea: "Ko smo zaostajali za tri tekme, smo ostali osredotočeni, gremo v vsako tekmo posebej, v vsako tretjino posebej. Ni še konec."

Zmagovalec zahoda se bo v boju za Stanleyjev pokal pomeril s Florida Panthersi. Ekipa s Floride je gladko zmagala v finalu vzhodne konference in v boju na štiri zmage s 4:0 izločila ekipo Carolino Hurricanes.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.