Hokej

Odločil bo Tivoli: Olimpija v Podmežakli izsilila peto tekmo

Jesenice, 07. 05. 2021 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Finale slovenskega državnega prvenstva v hokeju bo odločila peta tekma, potem ko je po dveh zmagah Sij Acroni Jesenic v dvorani Tivoli drugo zmago na gostovanju v dvorani Podmežakla zabeležila še SŽ Olimpija (2:0). Zadela sta Žiga Pance z igralcem manj v tretji in Aleš Mušič v 57. minuti, obakrat po napakah domačih hokejistov.

Prizor s petkovega obračuna v dvorani Podmežakla.
Prizor s petkovega obračuna v dvorani Podmežakla. FOTO: Damjan Žibert

Državnega prvenstva še ni konec. Jeseničani so imeli priložnost, da bi sezono v petek končali s slavjem, a so po vodstvu z 2:1 v finalnih zmagah tokrat na domačem ledu spet izgubili in tako lov na prvi naslov po letu 2018 prestavili na ponedeljek. Ljubljančani pa so po drugem domačem porazu dosegli še drugo zmago v gosteh in so tako še v igri za ubranitev naslova iz sezone 2018/19 (v lanski tekmovanja zaradi pandemije niso dokončali). Petkov derbi je imel sicer neprijeten uvod, saj se je ljubljanski klub pritožil zaradi domnevno spornega igralca jeseniške ekipe na prejšnji tekmi v Ljubljani, ki po njihovem mnenju ni imel ustreznega testa na novi koronavirus. Zaplet je Hokejska zveza Slovenije (HZS) rešila z zavrnitvijo pritožbe Ljubljančanov, v jeseniškem klubu pa so pred začetkom tekme pojasnili, kaj se je dogajalo, in poudarili, da so naredili vse tako, kot je treba, in da niso kršili "koronskih" pravil.

Na ledu so sicer bolje začeli domači, imeli v uvodnih minutah premoč, toda Paavo Hölsä ni klonil. V peti minuti so imeli Jeseničani prvič igralca več, a gostje niso ponovili napake s prejšnje tekme, ko so v tem elementu dobili tri gole. Še več, tokrat je Žiga Pance ukradel plošček in sam ušel v protinapad ter ga tudi uspešno končal. Gol je dal krila Ljubljančanom, ki so bili v nadaljevanju boljši, ne pa tudi dovolj učinkoviti za še kakšen gol. Priložnosti Marc-Olivier Valleranda, Žige Pešuta in v zadnji minuti še ene Panceta so tudi po zaslugi Žana Usa ostale neizkoriščene.

Hölsä vedno na mestu
V drugi tretjini so domači vzpostavili ravnotežje in bili nevarnejši kot v prvi, še enkrat pa niso izkoristili prednosti igralca več. Priložnosti sta imela Andrej Hebar in dve Mirko Djumić, slednji se je v 32. minuti po protinapadu sam znašel pred Hölsäjem, a ni bil uspešen. Na drugi strani so gostje močno protestirali v 36. minuti, ko so sodniki dosodili prepovedan položaj v akciji, ko bi se dva njihova igralca znašla sam pred Usom. Gostje pa bi prednost lahko povečali v zadnji minuti, ko se je odbiti plošček znašel tik ob vratnici, a Aleš Mušič ni bil dovolj hiter, da bi ga pospravil v gol.

Zadnja tretjina je minila terenski premoči gostov, ki pa dolgo niso mogli potrditi uspeha, saj je bil izid do zadnjih minut 1:0. Nove priložnosti so imeli Anže Ropret, Tadej Čimžar, Pešut in še kdo, na jeseniški strani pa je do pravih strelov prišel le Erik Svetina. A domači so bili ob tesnem zaostanku še v igri za podaljšek. Nato pa so v 57. minuti dobili zares nenavaden gol: ko je Us skušal izbijati plošček pred Mušičem, je ta nastavil palico, plošček pa se je v loku odbil prek domačega vratarja in končal v mreži. Jeseničanom nato ni pomagala niti igra brez vratarja ob koncu in morali so se sprijazniti z novo selitvijo v Tivoli, kjer bo v ponedeljek padel zastor nad klubsko sezono v Sloveniji.

Koronavirus pasica nova

DP v hokeju, finale, 4. tekma:

Sij Acroni Jesenice ‒ SŽ Olimpija 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) /2:2/
* Dvorana Podmežakla, brez gledalcev, sodniki: Trilar, Piragić (glavna), Hribar, Snoj.
* Strelca: 0:1 Pance (6.), 0:2 Mušič (57.).
* Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 0, SŽ Olimpija 4.

// - izid v zmagah

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Victorinox
08. 05. 2021 11.55
Izredno težko bo Jesenicam, še posebej, če bodo igrali tako neučinkovito in nepovezano kot včeraj.
ddolores
08. 05. 2021 10.23
+0
Zato, ker smrkelj Stare ne upa na Jesenice, komentira tekme, ko je Olimpija domačin in zato zmeraj zgubijo in tako bo tudi zdaj! Torej, če hočejo ljubljančani zmagat 5 tekmo, morajo obvezno reč Staretu naj spoka. In ker tega ne bodo storili, bodo Jesenice zmagale še tretjo tekmo v Ljubljani!
Špartanec
08. 05. 2021 10.15
-3
To je vse zmenjeno. Od 5ih tekem imajo oboji plus...sicer bodo pa Gorenci pojedli žabarje.
Hellsrael
08. 05. 2021 08.43
+9
Glede na vso agonijo, ki jo se vedno dozivlja mostvo Jesenic , glede na proracun enih in drugih, smo lahko zalostni, da je slo.hokej, tako nizko padel....zaradi pijavk ,ki so izcrpale gorenjsko blagajno. Se bolj zalostno je , da ni potencialnih investitorjev, ki bi lahko videle, da sta hokej , zgodovina podmezakljo doma. Na drugi strani olimpija z slo.zeleznicami dobro financno krmarijo in so veliko veliko ekonomsko pred jesenicani. Ampak gorenjske trme, rdece krvi, plavzarskega karakterja jim ne glede na rezultat finala in vse kalvarije ki se je in se še bo dogajala, ne more vzeti nihce. Upam, da bomo kaj kmalu opazovali MOCNE ŽAPCE IN MOCNE PLAVZARJE, pred polnimi tribunami. Verjamem, da nas ni malo, ki odidemo na yt in si ogledamo kaksen posnetek vecnega derbija, pred polnimi tribunami. Priznam, kocine mi gredo po konci. Vse dobro pristasem enih in drugih. Lp
Škot
08. 05. 2021 08.07
+4
Joj kako beden naslov "izsilila", nič ni izsilila pač pa premagala in zaslužno gre še v eno tekmo.
ddolores
08. 05. 2021 10.36
+0
Ja zmeraj imajo to izsiljevanje, ko pride do zadnje tekme. Saj zato se igra na 3 dobljene ali kot v NHL 4 dobljene. In prav nobeden nič ne izsiljuje razen novinarjev ljubljanskih! Izsilili - kako bedno!
tekač
08. 05. 2021 08.07
+0
Me prav zanima na kakšnem nivoju se igra slovensko državno prvenstvo. Izgleda kar... Pravi odgovor bomo dobili v naslednji sezoni ko bo Olimpija igrala v ICEHL?!!! Po mojem mišljenju morajo dobiti vsaj tri dobre okrepitve,ampak res kvalitetne....
motorist_mb
08. 05. 2021 08.02
+4
Bo pač pika na i v lj...gremo Jesenice!
Hitri78
08. 05. 2021 08.08
-3
kozmonavt123
08. 05. 2021 08.10
-2
Hitri78
08. 05. 2021 08.00
+5
Bravo Olimpija. Zasluženo . Statistika pove svoje.