Hokej

Drozg: Če je 10 največ, bi sezono ocenil z 9!

Maribor, 14. 05. 2020 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Slovenski hokejski reprezentant Jan Drozg pri 21 letih dobro ve, da bo potrebnega še nekaj časa, da bi vstopno pogodbo z NHL moštvom Pittsburgh Penguins spremenil v poklicno pogodbo z nekdanjimi zmagovalci Stanleyjevega pokala. Zato si pravega počitka tudi ob vrnitvi domov ni privoščil.

Hokejist Jan Drozg ima z NHL moštvom Pittsburgh Penguins sklenjeno t. i. vstopno pogodbo. Dogovor, ki mladim igralcem predstavlja približek igranju med severnoameriško elito, čeprav je konkurenca izjemna. Za nameček igralci ne morejo vsako sezono računati, da se bodo lahko z izdatno minutažo utrjevali v poklicni ligi AHL, kjer imajo NHL moštva svoje podružnice. Tisti, ki namreč ne zadostijo apetitom trenerjev v ligi NHL, 'pakirajo' kovčke in se selijo ligo nižje, torej v AHL. 

Jan Drozg v domačem Mariboru kolikor je le mogoče ohranja kondicijo in občutek za plošček.
Jan Drozg v domačem Mariboru kolikor je le mogoče ohranja kondicijo in občutek za plošček. FOTO: Proelium Sports Agency

To za vse tiste, ki se kalijo, pomeni, da jih selijo razvojno ligo nižje, torej v ECHL, kjer je bil Mariborčan lep čas ključni igralec zasedbe Wheeling Nailers. Razumljivo je hitro moral v AHL, kjer je oblekel dres Wilkies-Barre/Scanton Penguins, a posledično je to pomenilo izjemen boj za vsak trenutek na ledeni ploskvi. Teh je bilo manj, kot bi si želel, a vseeno gre za neprecenljive izkušnje. "Sezono bi ocenil z oceno 9, če je ocena 10 tista najvišja. Ali pa nekje med 8 in 9. Sploh začetek je bil fantastičen, veliko priložnosti, zato je bila statistika temu primerna," je pred domačo hišo v Mariboru dobro razpoložen pojasnil Drozg, ki se zaveda, kaj je tisto, kar ga loči od hokejskih sanj, igranja v ligi NHL:"Primanjkuje mi predvsem mišične mase. Presuh sem. Ampak s tem si ne belim glave, saj konstantno napredujem, s trenerjem delam korake v pravi smeri, tako da se bodo tudi te stvari izboljšale."

 

A po drugi strani gre za izjemnega drsalca in tudi od sloga igranja moštva, pri katerem bo začel novo tekmovalno leto, bo odvisno, kaj bo tisto, kar bo najbolj potreboval. Moč za boj z orjaki brez dvoma. Zato je ohranjanje kondicije in fizične moči ključnega pomena. "Klubski kondicijski trener in moj kondicijski trener v Mariboru sta ves čas v kontaktu, saj vsi želimo, da ostanem optimalno pripravljen. Po vrnitvi v Slovenijo sem si sicer vzel nekaj prostih dni, preživljal sem jih doma, saj je bila takrat pri nas najbolj stroga karantena, to sem delno občutil ob vračanju domov, ampak ni bilo hudega," je optimističen Drozg, ki verjame, da bodo tudi iz ZDA kmalu prišle razveseljive informacije, ko je govora o vračanju na delo.

Cilj je jasen

Drozgu delavnih navad ne manjka. Želje po dokazovanju tudi ne. Upa, da dočaka tudi priložnost. Da bo lahko na največji sceni dokazal, da je Slovenija glede na število prebivalcev tudi v hokeju izjemno uspešna."Dejavnikov, ki vplivajo na to, kdaj v NHL, je ogromno. V vsakem primeru pa je treba biti vrhunsko pripravljen v poletnih mesecih," dodaja zdaj tudi v ZDA polnoleten športnik iz štajerske prestolnice, ki verjame, da bo nekega dne šel po stopinjah sokrajana Jana Muršaka, ki je okusil slast igranja najmočnejše lige na svetu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kritikizštajerske
14. 05. 2020 15.44
+1
Glede na vso zgodovino, ki jo je dal skozi mu iz srca privoščim....misli s svojo glavo in ne poslušaj starega in brata...... vse dobro Jan in upam, da ti rata💪💪💪
majsta
15. 05. 2020 11.49
+2
ti si zaj pametn , brez fotra ne bi bil tu ko je . Zgleda si ti tudi foter od kakega lisjaka hahaha
Malo_sutra
14. 05. 2020 15.24
+11
Dejte mal njega forsirat da odpocijemo od doncica.