Hokej

Rajsar po visoki zmagi v Tivoliju: Upamo, da bomo doma zaključili finale

Ljubljana, 06. 05. 2021 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejiste moštva Sij Acroni Jesenice od naslova državnega prvaka loči še ena zmaga. V finalu vodijo z 2:1 v zmagah, potem ko so dobili obe tekmi v dvorani Tivoli. Na zadnji (4:0) so bili izjemno učinkoviti v igri z igralcem več in praktično že v prvi tretjini odločili zmagovalca, saj hokejistom SŽ Olimpije ni šlo prav veliko po željah in načrtih. "Železarji" lahko z zmago finalno serijo zaključijo v domači dvorani.

Več videovsebin
  • Izjava Žana Usa po tretji tekmi finala DP
    01:35
    Izjava Žana Usa po tretji tekmi finala DP
  • Izjava Nika Simšiča po tretji tekmi finala DP
    00:53
    Izjava Nika Simšiča po tretji tekmi finala DP
  • Izjava Nejca Brusa po tretji tekmi finala DP
    00:20
    Izjava Nejca Brusa po tretji tekmi finala DP
  • Izjava Saša Rajsarja po tretji tekmi finala DP
    00:45
    Izjava Saša Rajsarja po tretji tekmi finala DP

Po treh finalnih tekmah so Jeseničani znova v prednosti. Dobili so obe tekmi v Tivoliju (prvo in tretjo), Ljubljančani pa tisto na Gorenjskem (drugo) in vodijo z 2:1 v zmagah. Za naslov državnega prvaka potrebujejo še eno in prvo priložnost bodo imeli v petek v dvorani Podmežakla.

Na sredinem derbiju se je malce ponovila zgodba z uvodne tekme te finalne serije, ko so si zmaji privoščili preveč kazenskih minut, "železarji" pa so znali to izkoristiti in so hladnokrvno kaznovali tekmeca. Prve tri gole so Gorenjci sinoči dosegli ob igralcu več, vse v prvi tretjini (med 13. in 16. minuto) in že takrat je bilo jasno, da se bodo domači težko "izkopali" iz tega rezultatskega zaostanka. Končni izid tekme je bil 4:0, na prvi tekmi v Tivoliju so rdeči slavili s 5:2. 

"Slabo smo začeli tekmo, Jeseničani so bili boljše pripravljeni. Mi smo delali majhne napake in bili izključeni, oni so to izkoristili. Preveč je teh izključitev, kar pridno izkoriščajo. Pogledali bomo, kaj smo delali narobe, kje so nas matirali, na naslednjo tekmo gremo čim bolj osredotočeni. Šli bomo na sto odstotkov, nekaj takšnih tekem smo letos že igrali, izkušnje so na naši strani, skušali bomo to izkoristiti," je po izgubljeni tekmi povedal napadalec Nik Simšič.

Sašo Rajsar je na tekmi v Tivoliju dosegel dva od štirih jeseniških golov.
Sašo Rajsar je na tekmi v Tivoliju dosegel dva od štirih jeseniških golov. FOTO:

Igralci SŽ Olimpije so se trudili, vendar brez pravega učinka, in sploh niso dosegli gola, Jeseničani pa so zmago potrdili z golom v prazno mrežo v zaključku tekme za končnih 4:0. Tokrat je bilo razmerje v strelih precej izenačeno, tudi v kazenskih minutah (SŽ Olimpija 12, Sij Acroni Jesenice 8), toda jeseniški "power-play" je bil izjemen. 

Vse strele je ubranil jeseniški vratar Žan Us, dva gola je prispeval Sašo Rajsar. Jeseniški napadalec je dejal: "V Ljubljano smo prišli z drugim pristopom, tekmo prelomili v našo korist s tremi "power play" goli. Mogoče je bila res malo visoka zmaga, a to ni pomembno. Na Jesenicah moramo pozabiti, da nas čaka morda zadnja tekma, moramo odigrati, kot da je prva. Izkoristiti moramo svoje priložnosti in upamo, da bomo že kar doma zaključili." Kot omenjeno je četrta, morda že odločilna tekma serije za naslov državnega prvaka, v petek na Jesenicah.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
06. 05. 2021 11.03
+2
Tko pac je, ce se spomnem derbijev okoli leta 91,92.... to je biu hokej...danes je le bleda senca hokeja..
Mr. Cat
06. 05. 2021 09.06
+8
Je se ni ceeee💪👌👍
tekač
06. 05. 2021 08.56
+2
Tako slabo kot so sedaj igrali ne morejo še enkrat. Alpsko ligo so osvojili,državno pa zelo težko. Če se ne bodo za avstrijsko ligo zelo okrepili so rezervirani za zadnja mesta. Potem ne bo gledalcev in ne denarja....
BellaCiao
06. 05. 2021 08.54
+3
VEDNO Olimpija a če je nekdo pošteno boljši je pač boljši! Očitno je ŽELJA Jeseničanov večja.
Aleta
06. 05. 2021 08.30
+5