Hokej

Florida na uvodni finalni tekmi vzhoda nadigrala New York Rangerse

New York, 23. 05. 2024 09.52 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Floride so dobili prvo tekmo finala vzhodne konference ameriške profesionalne hokejske lige NHL. V New Yorku so s 3:0 premagali domače Rendžerje in povedli z 1:0 v zmagah. Strelci golov so bili Matthew Thachuk, Carter Verhaeghe in Sam Bennett, slednji je zadel ob koncu, ko so domači vratarja zamenjali s šestim igralcem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vratar Floride Sergej Bobrovski je ubranil 23 strelov in šele drugič na 82 tekmah končnice mrežo ohranil nedotaknjeno. "To je velika zmaga za nas, v New Yorku pred odličnimi navijači nikoli ni lahko igrati. Odigrali smo tipično tekmo končnice, na takih tekmah ne razmišljaš ničesar drugega kot le o zmagi. Vseeno, s kakšno razliko, vseeno, s koliko mojimi obrambami. Velja le zmaga," se je nad svojim dosežkom ni posebej navduševal ruski vratar.

Njegov kolega na drugi strani Igor Šesterkin je zbral še eno obrambo več, a ekipi to ni pomagalo, da bi iztržila ugodnejši izid. Prvi ga je v 17. minuti premagal Matthew Tkačuk, kar je bilo po mnenju mnogih odločilno. "Na takih tekmah je pomembno doseči prvi gol, nam pa igra po vodstvu še posebno ustreza, po njem lažje igramo. Danes bi marsikaj lahko storili bolje, a pomembna je zmaga, po njej se ne bomo pritoževali. Nismo pa še ničesar bistvenega storili, hitro moramo pozabiti na to tekmo in se pripraviti na novo," je dejal Tkačuk, ki je v končnici zbral že 16 točk, mrežo tekmecev je zatresel petkrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Igrajo preprosto, pametno igro. Ploščka ne zadržujejo veliko in hitro osvajajo prostor. Od njih se lahko veliko naučimo, če serijo želimo dobiti, pa moramo mi to delati še bolje. Izgubili smo prvo tekmo, a finala še ne, čeprav je Florida res odličen tekmec," pa je goste pohvalil domači kapetan Jacob Trouba.

Florida, v drugem krogu je izločila Boston, je v končnici zmagala že štiri zaporedne tekme, skupno je bila v gosteh uspešna petkrat. Druga tekma finalne serije bo v petek, prav tako v New Yorku.

Liga NHL, končnica, 3. krog, prva tekma, izid:
- finale vzhodne konference:
New York Rangers - Florida Panthers 0:3
(Florida vodi z 1:0 v zmagah)

* Opomba: moštva v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.