Hokej

Florida potrebovala štiri podaljške za uvodno zmago proti Carolini

Raleigh, 19. 05. 2023 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Florida Panthers so v končnici severnoameriške poklicne lige NHL šele po štirih podaljških dobili prvo tekmo finala vzhodne konference v Raleighu. Gostitelje, Carolina Hurricanes, so premagali s 3:2, junak večera pa je bil izkušeni Matthew Tkachuk, ki je gol za zmago panterjev dosegel v 20. minuti četrtega podaljška.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi dvoboj konferenčnega finala so bolje začeli domači hokejisti, ko je bil za prednost 1:0 uspešen Seth Jarvis z igralcem več na ledu. Druga tretjina je povsem pripadla gostom s Floride, uspešna sta bila Aleksander Barkov in Carter Verhaeghe.

V tretji četrtini pa je gostiteljem uspelo izenačiti, ko je Stefan Noesen spet izkoristil power play. Tekma se je prevesila v podaljšano igro, vendar ne prva, ne druga, ne tretja niso prinesle odločitve o zmagovalcu. Ta je bil znan šele tik pred koncem četrte podaljšane igre, ko je bil uspešen Matthew Tkachuk po podaji Sama Bennetta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekma je bila pravzaprav bolj bitka vratarjev; Sergej Bobrovskij je za goste zbral 63 obramb, domači vratar Frederik Andersen pa 57. To je bila šesta najdaljša tekma v zgodovini prvenstva NHL. Najdaljša tekma v zgodovini NHL je bila 24. marca 1936, ko so Detroit Red Wings premagali Montreal Maroons z 1:0 v šestem podaljšku.

Tudi druga tekma finala vzhoda bo v Severni Karolini v noči na nedeljo.

Liga NHL, končnica, finale vzhodne konference, 1. tekma, izid:
Carolina Hurricanes – Florida Panthers  2:3 (4 podaljški) – Florida vodi z 1:0 v zmagah;

* Opomba: Moštva v končnici igrajo na štiri zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.