Hokej

Gojanović: Kristan je glavni igralec Medveščaka

Zagreb, 01. 10. 2009 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F. / M.J.
Komentarji
5

Ambiciozni predstavniki zagrebškega hokejskega kluba Medveščak, ki od letošnje sezone naprej igra v razširjeni avstrijski hokejski ligi EBEL, so se odločili narediti korak naprej tudi v prepoznavnosti kluba v Evropi in svetu.

Zagreb trese hokejska vročica.
Zagreb trese hokejska vročica. FOTO: Damjan Žibert

Tako so prek agenta in nekdanjega NHL-ovca Tonyja Hrkača (hrvaške korenine) že navezali stik z upokojeno legendo Joejem Sakićem, ki bi zagotovo naredil veliko za promocijo Medvedov v Evropi in svetu. "Vse je mogoče. Enostavno smo bili ob njegovi hokejski upokojitvi primorani prekiniti pogajanja. Imel je preveč sponzorskih obveznosti do kluba, da bi bil sposoben sprejeti končno odločitev. Verjamemo, da bomo v kratkem dosegli dogovor, da nam bo v prihodnje nudil pomoč, zanima pa nas prepoznavnost kluba v Evropi in svetu. S predstavniki lige se celo pogovarjamo, da bi vrgel prvi plošček na kakšni naši pomembni tekmi. Igral zagotovo ne bo. Naš cilj je, da bi bil s Hrkačem nekakšen ambasador kluba," je za 24ur.com povedal predsednik zagrebških hokejistov Damir Gojanović.

Robert Kristan
Robert Kristan FOTO: dnevnik.hr
Hokejisti iz zagrebške Ledene dvorane pa so nekaj dobrih letošnjih rezultatov naredili tudi zahvaljujoč slovenskim fantom. Posebej bleščeče so predstave vratarja Roberta Kristana. "Kristan je po mojem mnenju naš glavni igralec. Na drugi strani pa je denimo Luka Žagar največje presenečenje začetka sezone. Sami veste, da smo bili kar nekoliko skeptični okrog njega in njegovih predstav, kasneje pa nas je fant pošteno navdušil," je še dodal predsednik kluba. V Zagrebu igralska 'križanka' za letošnjo sezono še ni popolnoma sestavljena, zagotovo pa bo v naslednjih dneh ekipo okrepil še kakšen kanadski Hrvat, saj se športni direktor kluba Doug Bradley te dni mudi v Kanadi, kjer spremlja posamezne igralce.
Luka Žagar v akciji ...
Luka Žagar v akciji ... FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zagor-007
02. 10. 2009 10.02
zig zag medveščak!!!
poper00
01. 10. 2009 23.36
RokoG A mu boš ti za 10 let ko ne bo več igral denar dajal.To je njegova služba.
Selena_bear
01. 10. 2009 21.11
jesenice šampijon!
najnajbolsiii
01. 10. 2009 20.35
OLIMPIJAA!!!!!!!
eroslav
01. 10. 2009 20.16
zagreb svaka čast!!