Hokej

Gol in podaja Kopitarja za prepričljivo zmago LA Kings

Los Angeles, 18. 03. 2021 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je bil ključni igralec pri zmagi Los Angeles Kings s 4:1 nad St. Louis Blues. Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku Kraljev za vodstvo z 1:0. Hrušičan pa se je tudi sam vpisal v strelsko statistiko. Postavil je končni izid manj kot dve minuti pred koncem tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji so večino dela v domači dvorani Staples Center opravili že v prvi tretjini, ko so zaporedoma dosegli tri gole. Zadeli so Drew Doughty, pri golu Doughtyja je sodeloval Anže Kopitar, Carl Grundström in Trevor Moore. St. Louis je dosegel edini zadetek v drugi tretjini z golom Mika Hoffmana. Kopitar je prišel do svojega še osmega zadetka in 26 podaje. Skupno ima v tej sezoni že 34 točk, s čimer je daleč najuspešnejši član zasedbe iz Kalifornije tako po skupnem številu doseženih točk kot tudi po številu podaj. Več zadetkov pa sta v tej sezoni od kraljev dosegla le Dustin Brown (13) in Adrian Kempe (11).

Moštvo Los Angeles Kings v skupini West zaseda peto mesto. Zbrali so 30 točk. Vodilni Las Vegas vodi v skupini z 41 točkami. Kralje ob koncu tedna čakata dve zaporedni tekmi z Vegasom doma. Zlati vitezi iz mesta greha so ponoči s 5:4 premagali San Jose Sharkse ter se veselili še četrte zmage po vrsti.

Hokejisti Vancouver Canucksov so v kanadskem derbiju po kazenskih strelih premagali Ottawa Senatorse s 3:2. Izjemen podvig je uspel hokejistom ekipe New York Rangers, ki so z izidom kar 9:0 odpravili moštvo Philadelphia Flyers. Moštvo iz New Yorka je v dvorani Madison Square Garden kar sedem golov doseglo v drugi tretjini. 

Švedski hokejist Mika Zibanejad je v drugi tretjini vpisal kar šest točk. Dosegel je tri gole, bil pa je podajalec še pri treh zadetkih. S tem je ponovil dosežek, ki ga je 23. decembra 1978 kot prvi v ligi NHL dosegel takratni igralec New York Islanders Bryan Trottier na tekmi proti Rangersom. Gre za podvig, ki se nanaša na največje število točk enega hokejista na eni tekmi v eni tretjini. Rangersi so sicer zmagali brez trenerske pomoči, potem ko so člani strokovnega štaba zunaj pogona zaradi covid-19 protokolov.

Na sporedu sta bila še dva kanadska derbija. Winnipeg Jetsi so po podaljšku s 4:3 ugnal Montreal Canadiense. Odločilni zadetek je prispeval Nikolaj Ehlers. Edmonton Oilersi pa so 7:3 ugnali Calgary Flamese, tudi s pomočjo zadetka in dveh podaj vodilnega strelca lige NHL Connorja McDavida. Nekdanji trener Los Angelesa Darryl Sutter je doživel prvi poraz na klopi Dallasa, potem ko je 4. marca zamenjal Geoffa Warda.

Anže Kopitar je bil znova med strelci.
Anže Kopitar je bil znova med strelci. FOTO: AP

Izidi:
Ottawa Senators - Vancouver Canucks     2:3 (kazenski streli)

New York Rangers - Philadelphia Flyers  9:0

Winnipeg Jets - Montreal Canadiens      4:3 (podaljšek)

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks  5:4

Los Angeles Kings - St. Louis Blues     4:1

(Anže Kopitar: podaja in gol za LA Kings)

Calgary Flames - Edmonton Oilers        3:7  

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.