Hokej

Gol Kopitarja premalo za Kralje, ki so bili poraženi v Detroitu

Detroit, 11. 12. 2018 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju izgubila z Detroit Red Wingsi (1:3), edini zadetek za goste pa je dosegel slovenski kapetan Anže Kopitar v 14. minuti zadnje tretjine. Kralji so po dvajsetem porazu na 31 tekmah sezone ter s 23 točkami predzadnji na lestvici lige.

Kopitar (v temnem dresu) s soigralci zaman čaka na lepše čase.
Kopitar (v temnem dresu) s soigralci zaman čaka na lepše čase. FOTO: AP

Vratar domačih Jimmy Howard je bil z 42 obrambami nerešljiva uganka za Kopitarja in njegove soigralce, ki so sicer v strelih povsem nadigrali gostitelje. Jonathan Quick je zaustavil 18 strelov, premagali so ga Dennis Cholowski, Frans Nielsen in Dylan Larkin. Los Angeles Kingsi ostajajo prikovani na rep lestvice. S 23 točkami so na dnu izenačeni s še eno ekipo, ki je še nedavno osvajala Stanleyjeve pokale, Chicago Blackhawksi. Čeprav porazi niso posledica pomanjkanja želje: Kralji so tako dobili statistični strelski obračun z Rdečimi krili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na tekmi so vpisal 43 strelov proti nasprotnemu golu (18 strelov je ubranil vratar, 20 ploščkov je zgrešilo tarčo). Vsak od članov kolektiva iz Los Angelesa je vknjižil vsaj en strel na gol. Najbolj produktiven, in tudi najmanj učinkovit, je bil Tyler Toffoli z osmini streli na gol. Na drugi strani je imel Detroit 21 strelov na golov (osem ubranjenih in 14 zgrešenih).

Kopitar: Le zmage štejejo
"Mislim, da se še noben večer ni zgodilo, da bi tej ekipi zmanjkalo želje ali truda. Vedno skušamo igrati čvrsto in se potruditi. Tako kot nocoj v drugi tretjini, ki bi se lahko razpletla tudi povsem drugače, če bi nam uspelo kakšen plošček spraviti v mrežo. Borili smo se za vsak plošček in si jih izborili, a nato tega nismo nadgradili z zadetkom. Mi nismo zadeli, zato pa so oni. Ne moremo se zadovoljiti zgolj s tem, da imamo veliko priložnosti. Na koncu je pomembno zmagati, le zmage štejejo," je težave Kraljev v zaključku napada opisal kapetan Kopitar.

Vrhunci tekme Detroit Red Wings ‒ Los Angeles Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hrušičan je zabil svoj osmi zadetek v sezoni, ob enajstih podajah ima devetnajst točk. Hrušičan je v karieri v ligi NHL zabil 298 golov in 549 asistenc za 847 točk. Na obeh odigranih dvobojih v novi sezoni proti Detroitu je našel pot do mreže. Kralji bodo v noči na sredo gostovali pri tretji najboljši ekipi Vzhoda, hokejistom Buffalo Sabres.

Tampa s 'šestico' v mreži Rangersov nadaljevala niz zmag
Hokejisti Pittsburgh Penguinsov so po kazenskih strelih z 2:1 odpravili New York Islanderse. Najboljše moštvo lige NHL Tampa Bay Lightning nadaljuje niz zmag. Hokejisti s Floride so bili s 6:3 boljši od New York Rangersov za še sedmo zaporedno zmago, tudi z obilno pomočjo Stevena Stamkosa, ki je trikrat zadel v polno za mejnik 700 točk v NHL.

Tampa Bay z 49 točkami daleč najboljša ekipa lige NHL. Druga ekipa Vzhoda Toronto Maple Leafs ima osem točk manj. Najboljša ekipa Zahoda Calgary Flames ima devet točk manj na vrhu seštevka. Tekmeci Kraljev iz tihomorske skupine San Jose Sharksi so s 5:2 nadigrali New Jersey Devilse. Morski psi (37 točk) v pacifiški skupini zaostajajo le za Calgaryjem. Kralji imajo na zadnjem mestu divizije 14 točk manj, ob enakem, številu odigranih tekem.

Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning ‒ New York Rangers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme San Jose Sharks ‒ New Jersey Devils:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Detroit Red Wings ‒ Los Angeles Kings 3 : 1
(Anže Kopitar: 1 gol v 20:46 minute za Los Angeles.)

New York Islanders ‒  Pittsburgh Penguins 1 : 2 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning ‒ New York Rangers 6 : 3
San Jose Sharks ‒ New Jersey Devils 5 : 2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.