Hokej

Grundström junak 'Kraljev' ob zmagi nad Arizono

Los Angeles, 08. 04. 2021 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Los Angeles Kings so v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL po hudem boju na kolena položili Arizono Coyotes s 4:3. Slovenski hokejist Anže Kopitar je v dresu kalifornijske ekipe igral dobrih 24 minut in ni vpisal nobene točke v svojo bogato statistiko, odločilni gol pa je v 54. minuti zabil Šved Carl Grundström.

Poleg Šveda Carla Grundströma so se pri 'Kraljih' med strelce vpisali še Jaret Anderson-Dolan, Adrian Kempe in Jeff Carter, za 'kojote' iz Arizone, ki so po drugi tretjini vodili s 3:1, pa Lawson Crouse, Ilja Ljubuškin in Johan Larsson.

Los Angeles je trenutno na sedmem mestu v skupini Honda West, naslednjo tekmo pa bo igral v noči na soboto, ko bo gostoval v San Joseju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Vancouvru na seznamu okuženih že 21 igralcev
Težave z okužbami z novim koronavirusom v kanadski hokejski ekipi iz lige NHL Vancouver Canucks ne pojenjajo, ampak se še stopnjujejo. Iz kluba so sporočili, da imajo zdaj na covidnem seznamu že 21 igralcev, skupno pa je okuženih 25 članov moštva.

Vsi igralci in štirje člani trenerskega štaba ostajajo v izolaciji; kot zadnji se je na seznamu znašel Nate Schmidt, pred tem pa so v ekipi vsak dan od prejšnjega tedna imeli nove okužene igralce, največ v soboto in petek.

Vodstvo severnoameriške poklicne hokejske lige NHL je za zdaj odpovedalo oziroma prestavilo štiri tekme, ki bi jih klub moral odigrati v času, ko so se širile okužbe.

Iz kluba so medtem sporočili, da gre v primeru okužb pri njihovih igralcih za nov sev virusa, ki se je hitro razširil zaradi stikov s primarno okuženim, ki so ga identificirali. Pokazala pa se je tudi povezava med to osebo in hitrim širjenjem virusa v ekipi.

Liga NHL, izidi:
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 4:3
(Anže Kopitar brez zadetka ali podaje za Los Angeles).
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 2:4
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3:2
St. Louis Blues - Vegas Golden Knights 3:1
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 8:3

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

​​​​​​​
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.