Hokej

Hedman odločil 'loterijo' v New Yorku, tesna zmaga Washingtona

New York, 02. 02. 2019 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL so v pestrem večeru odigrali osem tekem. Derbi je bil na sporedu v New Yorku, kjer gledalci v obračunu s Tampo Bayem niso videli gola iz igre, pri izvajanju kazenskih strelov pa je bila srečnejša Tampa, ki je še utrdila vodstvo v ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V obračunu prve in druge ekipe vzhoda je bila Tampa nevarnejša že v rednem delu in podaljšku, saj je dobila razmerje strelov na gol z 41 : 36, vratarja Nemec Thomas Greiss in Rus Andrej Vasiljevski pa sta odlično opravila svoje delo. Greissa je šele v izvajanju kazenskih strelov premagal Šved Victor Hedman in odločil zmagovalca.

Anže Kopitar z Los Angeles Kingsi pa je že na poti v New York, kjer Kralje v noči na nedeljo čaka obračun prav s poraženci zadnjega derbija, ekipo New York Islanders. Za Kralje je zmaga nujna, saj bi si teoretično podaljšali možnosti za uvrstitev v končnico, za katero trenutno kot zadnje moštvo zahoda zaostajajo osem točk.

Chicago je presenetil z zmago s 7 : 3 v Buffalu, blestel pa je Patrick Kane z dvema goloma in dvema podajama. Podaljšek so gledalci videli tudi v Detroitu, kjer je gostiteljem zmago nad Torontom zagotovil Danny DeKayser. Lanski finalisti iz Las Vegasa pa so izgubili na gostovanju pri Carolini s 5 : 2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Florida je proti Nashvillu vodila vse do zadnjega dela z 1 : 0, gostje pa so nato zadeli štirikrat. Dvakrat se je med strelce vpisal Viktor Arvidsson. Filip Forsberg je bil kar trikrat podajalec. Dallas je bil s 3 : 1 boljši od Minnesote. Tekmo je z goloma v zadnjem delu odločil Tyler Seguin.

Washington je proti Calgaryju vodil že s 3 : 1, Kanadčani so se vrnili v igro, tesna zmaga s 4 : 3 pa je vseeno ostala doma. Le 57 sekund pred koncem je tekmo v korist domačih odločil Jevgenij Kuznjecov. Pittsburgh pa je bil s 5 : 3 boljši od Ottawe. Dvakrat je za zmagovalce zadel Jake Guentzel.

Liga NHL, izidi:
Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 3 : 7

Florida Panthers – Nashville Predators 1 : 4

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 0 : 1 (po kazenskih strelih)

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 5 : 3

Washington Capitals – Calgary Flames 4 : 3

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 3 : 2 (po podaljšku)

Carolina Hurricanes – Vegas Golden Knights 5 : 2

Dallas Stars – Minnesota Wild 3 : 1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.