Hokej

Jeseničani nadaljujejo z zmagovitim nizom

Jesenice, 04. 02. 2021 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Kitzbühel s 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) in so tako še za eno tekmo podaljšali niz zmag, zdaj so brez poraza že na deveti zaporedni tekmi. Z novim uspehom so se povsem približali vodilnima ekipama; SŽ Olimpija ima na prvem mestu 49 točk, Pustertal po današnjem porazu v Salzburgu ostaja pri 48, Jeseničani na tretjem so že pri 47.

Prizor s tekme Sij Acroni Jesenice - SŽ Olimpija.
Prizor s tekme Sij Acroni Jesenice - SŽ Olimpija. FOTO: Damjan Žibert

Le nekaj uvodnih minut je bilo danes negotovo v dvorani Podmežakla, ko so gostje tudi nekajkrat zapretili. Toda železarji so stvari na pričakovano mesto v boju z ekipo z dna lestvice postavili sredi tretjine, ko so izkoristili dve izključitvi na strani tekmecev.

Najprej je dva igralca več na ledu izkoristil Žan Jezovšek, potem pa je bil ob številčni prednosti uspešen še Blaž Tomaževič. To pa je že bila prednost, ki je Kitzbühlu onemogočila možnost vrnitve. V drugem delu so domači potrdili vodstvo. Tretji gol je dosegel Jaka Sodja, četrtega v 34. minuti pa Andrej Hebar in že takrat je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. V zadnji tretjini je sledila le še potrditev, svoj drugi gol je dosegel Jezovšek. To je bil zadnji jeseniški gol na tekmi, v 57. minuti pa je gostom vendarle uspelo doseči vsaj častni zadetek.

Jeseničane naslednja tekma v regionalnem tekmovanju čaka v soboto, ko bodo igrali s Feldkirchom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.