Hokej

Na večnem derbiju zmaji kaznovali napake železarjev

Ljubljana, 04. 03. 2021 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski hokejski moštvi SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice sta že odigrali kar nekaj derbijev v sezoni, a to je bil šele prvi v rednem delu Alpske lige. V Tivoliju so bili Ljubljančani boljši od Jeseničanov in so na dobri poti, da osvojijo prvo mesto pred začetkom končnice.

Več videovsebin
  • Izjava trenerja Sij Acroni Jesenice Mitje Šivica
    01:49
    Izjava trenerja Sij Acroni Jesenice Mitje Šivica
  • Izjava Andreja Hebarja po derbiju SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice
    00:56
    Izjava Andreja Hebarja po derbiju SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice
  • Izjava Anžeta Ropreta po derbiju SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice
    01:34
    Izjava Anžeta Ropreta po derbiju SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice
  • Izjava pomočnika trenerja SŽ Olimpije Matica Kralja
    00:54
    Izjava pomočnika trenerja SŽ Olimpije Matica Kralja

Ljubljanski hokejisti so si z zmago na včerajšnjem večnem derbiju, sedmem v tej sezoni, na nekakšen način kar sami čestitali ob novici, da bodo v prihodnji sezoni prestopili v kakovostnejšo konkurenco. Zmaji zapuščajo Alpsko ligo in bodo znova zaigrali v ligi ICEHL (nekdanja liga EBEL). Gostitelji so bili na tokratnem derbiju v Tivoliju boljši tekmec, o tem priča tudi razmerje v strelih (34:27), ob tem pa so igrali disciplinirano in niso pustili veliko prostora hitrim jeseniškim drsalcem. 

Na klopi zmajev je prvo zmago na derbijih vpisal finski trener Raimo Summanen, in v ljubljanskem taboru so bili zadovoljni, ker so s prestižno zmago ohranili vodstvo na lestvici Alpske lige. Jeseniški trener Mitja Šivic je bil po tekmi razočaran predvsem zaradi napak, ki so si jih privoščili njegovi varovanci v zaključku prvih dveh tretjin, a je tudi samokritično dejal, da so veliko premalo pokazali v fazi napada.

Za Ljubljančane, ki so zmagali s 4:2, so gole dosegli Nik Simšič, Anže Ropret (2) in Nejc Brus, za Jeseničane pa sta bila uspešna mladi kanadski up Francesco Pinelli in Andrej Hebar.

Na lestvici Alpske lige je SŽ Olimpija na prvem mestu (73 točk), Jeseničani jih imajo na drugem mestu 64 in dve odigrani tekmi manj.  Uvrstitev na eno od prvih štirih mest pomeni zagotovljen nastop v izločilnih bojih končnice in zanimivo bo videti, kako bo videti vrh lestvice po vseh odigranih tekmah rednega dela tekmovanja. V dobrem položaju za naskok na vrh sta obe slovenski moštvi in morda bo odločilen prav naslednji večni derbi, ko bodo že v torek železarji v dvorani Podmežakla gostili zmaje. 

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
04. 03. 2021 16.48
+1
Ali teli derbiji sploh se obstajajo? Al je to bolj rekreacija...derbiji med Jes-Oli...so zgodovina 20let in vec...to je bil derbi...navijanje...dogajanje pred med in po tekmi...sedaj je vse skupaj zalost. Samo denar se igra. Srca za to pa ni vec.