Hokej

Pance: Nismo imeli kaj izgubiti, veseli smo, da bo odločitev padla v Tivoliju

Jesenice, 08. 05. 2021 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V finalu hokejskega državnega prvenstva bo o zmagovalcu odločala peta tekma. Po zmagi SŽ Olimpije na Gorenjskem je stanje v zmagah izenačeno na 2:2, vsako od moštev je dobilo obe tekmi v gosteh. Tekma za biti ali ne biti bo v Tivoliju, v obeh taborih pa napovedujejo boj do zadnjih atomov moči.

Glede na razplet finalnih tekem bi lahko dejali, da so v boljšem položaju hokejisti moštva Sij Acroni Jesenice. Dvakrat so rezultatsko prepričljivo zmagali v Tivoliju, medtem ko so Ljubljančani slavili na obeh tekmah v Podmežakli. Kot kaže, je tudi odsotnost navijačev na tribunah tisti dejavnik, ki ne ponuja prednosti domačega ledu v seriji. Zmaji imajo sicer to prednost zaradi prvega mesta po rednem delu državnega prvenstva in tudi odločilna tekma bo v ponedeljek v dvorani pod Rožnikom. 

Ljubljančani so na četrti finalni tekmi v gosteh zmagali z 2:0 in prestavili odločitev o naslovu še za nekaj dni. Ob domači zmagi železarjev bi bilo namreč serije konec. Zmaji so tudi na tej tekmi prevladovali v strelih, a jih pesti neučinkovitost. Bili pa so bolj disciplinirani in so si privoščili manj kazni, kar je bilo verjetno ključno za razplet tekme. Ob dejstvu, da so gostje prvi dosegli gol, kar je tudi izjemno pomemben element te serije. Moštvo, ki je prvo doseglo gol, je tudi zmagalo. Morda pa za konec finalnih obračunov dočakamo še podaljške, kar bi bila "smetana" za konec, saj je verjetno pričakovati zelo tesen obračun.

"Vedeli smo, da ni popravnega izpita, da moramo dati vse od sebe, odigrati disciplinirano tekmo. Nismo imeli kaj izgubiti, bili so tudi padci med igro, na koncu pa smo zasluženo zmagali. Utrujenost je že prisotna, a ne glede na to bo v ponedeljek zadnja tekma v sezoni, morali bomo dati zadnje atome moči in odigrati še eno vrhunsko tekmo. Veseli smo, da se serija vrača in da bo odločitev padla doma. Treba bo dati vse sebe, izkoristiti priložnosti. Glave so že utrujene, tudi fizično smo na koncu, a enostavno je treba sestaviti vse, da osvojimo ta pokal," je po tekmi dejal kapetan zmajev Žiga Pance, ki je tudi dosegel odločilni gol za zmago, ko je zadel ob igralcu manj za vodstvo z 1:0. En gol, a ključen, je zadostoval za zmago, saj so železarji ostali z ničlo.

Blaž Tomaževič, okrog katerega je bilo precej burnega dogajanja zaradi pritožbe SŽ Olimpije glede covidnih testov (HZS je zavrnila pritožbo SŽ Olimpije), pa je dejal: "Razočaranje je, imeli smo zaključni plošček, nismo izkoristili priložnosti. Je bilo, kar je bilo, v ponedeljek moramo v Ljubljani pokazati najboljšo tekmo v sezoni. V Ljubljani je pravzaprav nevtralen teren, ni gledalcev, ni prednosti, tista ekipa, ki bo naredila večjo napako, bo kaznovana, da ne bo prvak. Če bomo pokazali svojo igro, pokazali gorenjsko trmo, imamo dobre karte."

Hokejiste v finalu DP čaka odločilna peta tekma.
Hokejiste v finalu DP čaka odločilna peta tekma. FOTO: Damjan Žibert
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Valkidžija
08. 05. 2021 15.05
+2
Tole vse bolj deluje kot zrežirano, samo da imajo vsi kateri se vrtijo okrog tega športa delo. Že Rimljani so imeli rek " kruha in iger " in tako raja pozabi na druge probleme.