Hokej

Hokejisti Olimpije po dveh domačih zmagah klonili na gostovanju v Celovcu

Celovec, 04. 12. 2022 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so na gostovanju v Celovcu prekinili pozitiven niz. Po domačih zmagah proti beljaškemu VSV-ju in Pustertalu, so varovanci Mitje Šivica s 3:1 klonili proti celovškemu KAC-u. Ljubljanski zmaji se po 23 tekmah na lestvici lige ICEHL z desetimi zmagami in 13 porazi nahajajo na 10. mestu, ki je še zadnje, ki vodi v končnico.

Ljubljanski hokejisti so v petek po zmagi nad Pustertalom prvič po šestih tednih dosegli dve zaporedni zmagi. Danes so imeli priložnost niz podaljšati na tri, a po težki in izenačeni borbi morali priznati premoč celovški zasedbi.

Ljubljančani so nakazali, da se kriza, ki jih je pestila oktobra in novembra, počasi končuje. Tudi danes so imeli možnost, da bi v Celovcu iztržili kaj več. A tokrat je bil velika ovira tudi domači vratar Sebastian Dahm, ki je klonil le enkrat, zbral pa 30 obramb.

Gostje so svoj edini zadetek dosegli že v prvem delu. Povedli so sicer domači, ko so izkoristili "power play", a so v nadaljevanju prve tretjine bolj pritiskali zeleno-beli. Priložnosti so si pripravili Žiga Pance, Žiga Mehle in Chris Dodero, izenačil pa je v 16. minuti Carl Neill.

Za domačine so v polno merili Matt Fraser v prvi, ter Fabian Hochegger in Thomas Hunderpfund v tretji tretjini, edini zadetek za Ljubljančane pa je v prvi tretjini dosegel Carl Neill.

V drugi tretjini so imeli več od igre gostje, a so bili neučinkoviti. Ne Jaka Sodja ne Nik Simšič, pa tudi ne Pance niso znali premagati Dahma, ki je v tem delu igre držal svoje soigralce v igri.

Celovčani so nato v zadnji tretjini povedli, potem ko so presekali ljubljanske poskuse za drugi zadetek. Gol sicer ni spremenil razmerij moči, še vedno so gostje bolj pritiskali na vrata Dahma kot KAC na vrata Žana Usa, toda učinka gostov kljub nekaj lepim priložnostim ni bilo.

V zadnjem poskusu slovenske ekipe brez vratarja v zadnjih dveh minutah pa so nato Celovčani prišli še do tretjega zadetka, ko so sekundo pred koncem plošček poslali v prazen gol, sodniki pa so ga po ogledu posnetka potrdili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljančani so po porazu ostali na desetem mestu lestvice, naslednjo tekmo bodo igrali v petek, ko bodo v dvorani Tivoli gostili Linz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.